ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Radyo, Sinema ve Tiyatro (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=280)
-   -   Muhteşem Yüzyıl Dizisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=387583)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 05:08 AM

Muhteşem Yüzyıl Dizisi

Çarşamba akşamı show tv'de başlayan Kanuni Sultan Süleyman dönemini anlatan dizi için Bülent Arınç gerekenin yapılacağını söylemiş.Rtük'ü bu dizinin kaldırılması için göreve çağırmış.Dizideki harem sahneleri ve Kanuni'nin haremden kadın seçme saheneleri küçük düşürücü görüntülermiş.
Bu sahneler kadın düşkünü izlenimi yaratırmış izleyenlerin gözünde.

Şimdi benim merak ettiğim Osmanlı Padişahlarının ne anaları, ne çocuklarının anaları Türk değildi. Osman Gazi'nin eşi hariç diğer tüm Osmanlı Kadınları
savaşılan ülkelerden getirilmiş yabancı uyruklu kadınlardı.Bu yabancı uyruklu
kadınların isimleri değiştirilip Osmanlı Padişahlarına sunuluyorlardı.Osmanlı'da
harem uygulaması vardı.Şimdi bazı kesimlerin bu görüntüleri izlerken duyduğu rahatsızlığı anlamakta zorlanıyorum.Ayrıca Bülent Arınç Atatürk'ü
koruma kanununun diğer tarihi şahsiyetler içinde uygulanması gerektiğini
söylemiş. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Muhteşem Yüzyıl Dizisi

Osmanlı tarihinde Haremin yeri her zaman ilgimi çekmiştir.
Harem gerçeğinde karısı/karılarının veya analarının padişahların arkasında ülkeyi devleti yönetmeleri bilinen bir gerçek..
Bu padişahların onlara ne kadar önem verdiğinin zaten kanıtı.

Haremde yönetimi etkileyen tarih kitaplarında anlatıldığından daha fazla işler dönmüştür.
Ve hiç şüphesiz osmanlıda çok eşliliğin bu kadar fazla olmasının sebebi padişaha erkek çocuk verip gözde olmaya çalışan cariyelerin mücadelesi ile padişahların cariyelerine ve zevke olan düşkünlüğüdür..
Hepsi köle pazarlarından satın alınarak padişahın malı halin getirilmişlerdir ve bu nedenle padişahlar yaşamla ölüm dahil herşeylerine sahip olduklarını düşünüyorlardı.
Belki de biraz da bu sahip olma hissi onları daha da raydan çıkarmıştır

Bu dizide ney ne kadar anlatılıyor beni çok da ilgilendirmiyor ama bildiğimiz bir gerçek insanları niye bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum.
Osmanlı tarihine damga vurmuş bir aşk anlatılıyor.Hürrem Süleyman aşkı: Aşk-ı Derûn.. Belgesel niteliğinde bir dizi değilki ağır anlatımlı olsun.Dizi bu senaryo içinde her türlü drama elbet olacaktır..

Muhteşem Yüzyıl Dizisi

Kanuni Sultan Süleyman, yani I. Süleyman 46 yıl Osmanlı Padişahı olarak yaşamıştır. Bu süre içerisinde sadece fetihlere çıkması beklenemezdi sanırım. Adam dünyanın hakimi! 14 milyon küsür metre kare toprağı, sayısını bilemeyeceği kadar çok tebası var.

İslam dünyasının lideri, devrin en büyük hükümdarı, akıllı birisi ama Arabi geleneklere göre O'nun da haremi var. Üstelik devşirme güzeller ile dolu bir harem...

Osmanlı Türk değildi dediğimiz zaman olay oluyor ama işin doğrusu bu. Osmanlı eliti Türk değildi. İlk zamanlarını ayrı tutmak lazım elbette.

Neyse, diziye dair diyeceğim şudur. İzlemedim henüz ama tahmin etmesi güç değil. İki gram padişah rolünün yanında bol şerbetli aşk hikayesi verilecek. Hürrem ve aklı övülecek. Ama kimse merak etmesin, onca entrikaya rağmen Hürrem'in çocuğu padişah olamayacak.

Bir diziden ne bekliyorsunuz ki başka?