Bush Fykralary |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bush Fykralary![]() ![]() ![]() ![]() Ba?kan Bush geldi gidiyor Ortado?u’yu kana bulady; insanlaryny kesti biçti Irak’yn canyna okudu; Türkiye’yi BOP’a katty katacak “Ilymly Yslam Devleti” ni kurdu kuracak…Ybrahim Ero?lu ‘nun “Kara Saray’daki Beyaz Adam Fykralary” adly kitabyndan Bush’a ili?kin birkaç çizgi… * Televizyonda Ysrail tanklaryny ta?layan Filistinli çocuklary gören Bush kafasyny sallayyp demi? ki: - Allah Allah! ![]() Bu çocuklar hâlâ ta? devrinde ya?yyorlar…* Ba?kan Bush sizlere ömür… Mezarynyn ba?ynda konu?an görevli der ki: - Çok büyük adamdy yerini kimse dolduramaz…Tabutu mezara indiren görevli elinde kürek beklemektedir hemen yanyt verir:- Ben doldururum efendim…* Bush ünlü bir ?arkycyya sormu?:- Sen kimsin? ![]() ![]() ?arkycy: - Ben POP staryyym… Bush dudak bükmü?: - Ben de BOP staryyym… * Saddam ‘a kar?y sava? açarken Bush demi? ki: - Irak’a zeytin daly götürüyoruz… Dany?many kula?yna e?ilmi?:- Ba?kanym demi? yanly?yn var gerçekte Irak’a dikmek için incir a?acy götürüyoruz…* - Bush’a dany?manlary rapor vermi?ler: - Ba?kanym Irak’ta ta? üstünde ta? kalmady…Bush: - Bo? verin demi? petrol kuyusu kaldy my siz ondan haber verin…* Bush’a sormu?lar: - Irak’ta i?ler nasyl? ![]() ![]() Yanyt vermi?: - Arapsaçy! ![]() ![]() * Bush’a Irak’ta bir çiftli?i gezdiriyorlarmy?… Bir buza?yyy göstermi?ler… - Bu buza?ydyr büyüyünce sy?yr olur…Biraz ötede bir sypaya rastlayynca açyklama yapmy?lar: - Bu sypadyr büyüyünce e?ek olur…Ba?kan Bush: - Anladym demi? demek ki hayvanlar da insanlar gibi… Sözgelimi ben çocuktum büyüdüm adam oldum…Ba?kana çiftli?i gezdiren Irakly dayanamamy?: - Yanylyyorsun Mister Bush demi? siz çocuktunuz ama büyüyünce dünyanyn ba?yna bela oldunuz…* Bush bir Irakly görevliye sormu?: - Bil bakalym ben hangi burçtanym?![]() ![]() Irakly: - Akrep! ![]() ![]() * Bir gün Laura Bush anymsatmaya çaly?my?: - Sevgilim yatak deyince aklyna ne geliyor?![]() ![]() Ba?kanyn yanyty: - Petrol yata?y! ![]() __ _____ ![]() ![]() ![]() _____________________ ______________________________ |
|
|
|