![]() |
Bush Fykralary
....
Ba?kan Bush geldi gidiyor. Ortado?u’yu kana bulady; insanlaryny kesti. biçti. Irak’yn canyna okudu; Türkiye’yi BOP’a katty katacak. “Ilymly Yslam Devleti” ni kurdu kuracak… Ybrahim Ero?lu ‘nun “Kara Saray’daki Beyaz Adam Fykralary” adly kitabyndan Bush’a ili?kin birkaç çizgi… * Televizyonda Ysrail tanklaryny ta?layan Filistinli çocuklary gören Bush kafasyny sallayyp demi? ki: - Allah Allah!.. Bu çocuklar hâlâ ta? devrinde ya?yyorlar… * Ba?kan Bush sizlere ömür… Mezarynyn ba?ynda konu?an görevli der ki: - Çok büyük adamdy. yerini kimse dolduramaz… Tabutu mezara indiren görevli elinde kürek beklemektedir. hemen yanyt verir: - Ben doldururum. efendim… * Bush. ünlü bir ?arkycyya sormu?: - Sen kimsin?.. ?arkycy: - Ben POP staryyym… Bush dudak bükmü?: - Ben de BOP staryyym… * Saddam ‘a kar?y sava? açarken Bush demi? ki: - Irak’a zeytin daly götürüyoruz… Dany?many. kula?yna e?ilmi?: - Ba?kanym. demi?. yanly?yn var. gerçekte Irak’a dikmek için incir a?acy götürüyoruz… * - Bush’a dany?manlary rapor vermi?ler: - Ba?kanym. Irak’ta ta? üstünde ta? kalmady… Bush: - Bo? verin. demi?. petrol kuyusu kaldy my. siz ondan haber verin… * Bush’a sormu?lar: - Irak’ta i?ler nasyl?.. Yanyt vermi?: - Arapsaçy!.. * Bush’a Irak’ta bir çiftli?i gezdiriyorlarmy?… Bir buza?yyy göstermi?ler… - Bu buza?ydyr. büyüyünce sy?yr olur… Biraz ötede bir sypaya rastlayynca açyklama yapmy?lar: - Bu sypadyr. büyüyünce e?ek olur… Ba?kan Bush: - Anladym. demi?. demek ki hayvanlar da insanlar gibi… Sözgelimi ben çocuktum. büyüdüm adam oldum… Ba?kana çiftli?i gezdiren Irakly dayanamamy?: - Yanylyyorsun Mister Bush. demi?. siz çocuktunuz. ama. büyüyünce dünyanyn ba?yna bela oldunuz… * Bush bir Irakly görevliye sormu?: - Bil bakalym. ben hangi burçtanym?.. Irakly: - Akrep!.. * Bir gün Laura Bush anymsatmaya çaly?my?: - Sevgilim. yatak deyince aklyna ne geliyor?.. Ba?kanyn yanyty: - Petrol yata?y!.. __ _____...._____________________ ______________________________ |