![]() |
Kalamar Dolması - By Lodos |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalamar Dolması - By Lodos![]() Malzemeler
İlk önce eller 1 tutam sevgiye batırılır ![]() Kalamarlar ayıklanır kafalar ayrı yere alınır ![]() Karidesler ayıklanır ![]() Kalamar kafaları ile karidesler 2'şer cm boyunda kesilir ![]() Soğan ve sarımsaklar ayıklanıp küçük küçük kesilir ![]() Bir tavaya 1 bardak zeytin yağı konur ![]() Üzerine soğan ve sarımsaklar dökülerek hafifçe sarartılır ![]() Daha sonra kalamar kafaları ile karidesler ilave edilerek beyazlayana dek karıştırılır ![]() Bir bardak yıkanmış pirinç ilave edilir ![]() Karıştırılırken önce şeker sonra çam fıstığı arkadan da kuş üzümü ilave edilir ![]() ![]() ![]() Kalamar gövdeleri aynı patlıcan doldurulur gibi 3'te 2si doldurularak bir tencereye ağızları yukarı gelecek şekilde dizilir Kalan 1 bardak zeytinyağı üzerine gezdirilir ![]() Tencere kapağı kapatılarak çok kısık ateşte 25-30 dakika pişirilir ![]() Çatal batırılarak kontrol edilir çatal batıyorsa olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|