ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kalamar Dolması - By Lodos (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384488)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:28 AM

Kalamar Dolması - By Lodos
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler
  • Kalamar.......................... 1 Kg (8-10 cm'lik)
  • Karides........................... 6-7 Adet (KüçükBoy)
  • Pirinç............................. 1 Su Bardağı
  • Soğan............................ 1 Adet (BüyükBoy)
  • Sarımsak......................... 2 Diş
  • KuşÜzümü....................... ½ Paket
  • İçFıstık........................... 1 Tutam
  • SızmaZeytinyağı............... 2 ÇayBardağı
  • Tuz................................ 1 Tutam
  • Karabiber........................ 1 ÇayKaşığı
  • TozŞeker........................ 1 ÇorbaKaşığı
  • Sevgi............................. 1 Tutam
Hazırlanışı



İlk önce eller 1 tutam sevgiye batırılır.
Kalamarlar ayıklanır kafalar ayrı yere alınır.
Karidesler ayıklanır.
Kalamar kafaları ile karidesler 2'şer cm boyunda kesilir.
Soğan ve sarımsaklar ayıklanıp küçük küçük kesilir.
Bir tavaya 1 bardak zeytin yağı konur.
Üzerine soğan ve sarımsaklar dökülerek hafifçe sarartılır.
Daha sonra kalamar kafaları ile karidesler ilave edilerek beyazlayana dek karıştırılır.
Bir bardak yıkanmış pirinç ilave edilir.
Karıştırılırken önce şeker sonra çam fıstığı arkadan da kuş üzümü ilave edilir. Bir az daha kavrularak tuzu ve karabiberi konur ve iyice karıştırılır. Tava ateşten alınarak yaklaşık 20 - 30 dakika dinlenmeye bırakılır.
Kalamar gövdeleri aynı patlıcan doldurulur gibi 3'te 2si doldurularak bir tencereye ağızları yukarı gelecek şekilde dizilir
Kalan 1 bardak zeytinyağı üzerine gezdirilir.
Tencere kapağı kapatılarak çok kısık ateşte 25-30 dakika pişirilir.
Çatal batırılarak kontrol edilir çatal batıyorsa olmuştur....

Afiyet Olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.