![]() |
Hamsi Böreği -[Bizim Yöreden]- |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Böreği -[Bizim Yöreden]-![]() Malzemeler
Hazırlanışı Yağ, soğan, salça kavrulur ![]() ![]() Hamsiler iyice yıkanır, mısır ununa bulandıktan sonra kılçıkları çıkarılır ![]() Yaklasık 26 cm çapındaki düz kapaklı çevirme tavasına 1 çorba kasıgı sıvı yağ koyduktan sonra hamsiler sırtları dışa gelecek ve boşluk kalmayacak şekilde tavanın iç ve yan yüzeylerine dizilir ![]() Hazırladıgımız iç pilav tavaya yayılır hamsilerin dışarı tasmış uçları üste kapatılır açıkta kalan yerler yine boşluk kalmayacak ve sırtları dışa gelecek şekilde hamsilerle kaplanır ![]() Ocakta hamsilerin alt yüzeyi pistikten sonra tavanın kapagına ters çevrilir kapaktaki hamsileri pişmeyen tarafını tavaya gelecek şekilde geri koymadan önce bu yüzeyi için de tavaya 1 çorba kasıgı sıvı yağ konulur ![]() Hamsilerin bu yüzeyi de kızarınca ocaktan alıp yuvarlak tepsiye ters çevrilir servise hazırdır ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|