ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hamsi Böreği -[Bizim Yöreden]- (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384476)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:30 AM

Hamsi Böreği -[Bizim Yöreden]-
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler
  • Hamsi............ 1 Kg
  • Soğan............ 2 Orta Boy
  • Pirinç............. 2 Su Bardağı
  • Sıvıyağ.......... 1 Çay Bardağı
  • Maydanoz.... 1 Demet
  • Kuru Nane... 1 Tutam
  • Karabiber.... 1 Tutam
  • Salça............ 1 Tatlı Kaşığı
  • Tuz............... 1 Tatlı Kaşığı
  • Su


Hazırlanışı

Yağ, soğan, salça kavrulur. Pirinç eklenip pilav yapılır iyice demlendikten sonra tuz, karabiber, nane katılıp ocaktan alınır.
Hamsiler iyice yıkanır, mısır ununa bulandıktan sonra kılçıkları çıkarılır.
Yaklasık 26 cm çapındaki düz kapaklı çevirme tavasına 1 çorba kasıgı sıvı yağ koyduktan sonra hamsiler sırtları dışa gelecek ve boşluk kalmayacak şekilde tavanın iç ve yan yüzeylerine dizilir.

Hazırladıgımız iç pilav tavaya yayılır hamsilerin dışarı tasmış uçları üste kapatılır açıkta kalan yerler yine boşluk kalmayacak ve sırtları dışa gelecek şekilde hamsilerle kaplanır.
Ocakta hamsilerin alt yüzeyi pistikten sonra tavanın kapagına ters çevrilir kapaktaki hamsileri pişmeyen tarafını tavaya gelecek şekilde geri koymadan önce bu yüzeyi için de tavaya 1 çorba kasıgı sıvı yağ konulur.
Hamsilerin bu yüzeyi de kızarınca ocaktan alıp yuvarlak tepsiye ters çevrilir servise hazırdır.

Afiyet Olsun





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.