|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
altın, balık, kuralı, lezzetli, pişirmenin |
![]() |
Lezzetli Balık Pişirmenin 2 Altın Kuralı... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lezzetli Balık Pişirmenin 2 Altın Kuralı...Arkadaşlar, ister tava yapın, ister fırın, ister ızgara ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() Açıklama: Balığı normalden %30-50 fazla tuzlamak lezzetini bir misli artıracaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Yüksek tansiyon veya perhiz problemi olanlar için tabidir ki bu usul geçerli değildir ![]() ![]() ![]() Az pişirmeden kasıt balığın etinin suyunu kaybetmemesini sağlamaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıda anlattıklarım benim şahsi görüşlerimdir ve tabi ki tartışmaya açıktır ![]() ![]() Afiyetler dilerim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Lezzetli Balık Pişirmenin 2 Altın Kuralı... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lezzetli Balık Pişirmenin 2 Altın Kuralı...Iskarmoz Arkadaşlar, ister tava yapın, ister fırın, ister ızgara ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() Açıklama: Balığı normalden %30-50 fazla tuzlamak lezzetini bir misli artıracaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Yüksek tansiyon veya perhiz problemi olanlar için tabidir ki bu usul geçerli değildir ![]() ![]() ![]() Az pişirmeden kasıt balığın etinin suyunu kaybetmemesini sağlamaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıda anlattıklarım benim şahsi görüşlerimdir ve tabi ki tartışmaya açıktır ![]() ![]() Afiyetler dilerim ![]() ![]() Paylaşım için teşekkürler Cihangir Abi ![]() ![]() ![]() Kırmızıyla belirttiğim kısım için bi kaç söyleyeceklerim var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Limon:C vitamini ve antioksidan özelliği bakımından özellikle şu kış ayları için çok faydalı bir üründür ve ben şahsen limonsuz balık düşünemiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Bölgemizde bol mikltarda yetişen narenciyenin başında gelen limon son yıllarda ihracatta ki bazı olumsuz etkenlerden dolayı üreticinin ve tüccarın elinde rezil rüsva olmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu zorunlu israfın sebebi en başta kontrolsüz ve ihtiyaçtan fazla üretim gibi görünse de tüketim konusunda ki bilinçsizlik daha ön plandadır ![]() ![]() Şöyle ki;Silifke'mizde bile lokanta,çorbacı vs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serbest piyasa mantığıyla düşünürsek bunun ters bir tarafı yok ama ben bir gıdacı olarak diyorum ki;bu şekilde ambalajlı olan limon sularının hiç birisi saf limon suyu değildir ve teknik olarak olamazda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hangi mevsim olursa olsun alacağımız bütün limon biyolojik olarak taze olmayabilir ama kimyasal olarak suyu taze limon suyudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca en fazla limon ithalatı olan ülke Rusya özellikle limon sosu değil limon ithal etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Yanlış anlaşılmasın kendimin dikili tek bir limon ağacı dahi yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi bu yazıyı ilgili konuya bağlarsak; Balık(ister kızartma ister ızgara),limon(gerçek limon),birde soğan ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|