![]() |
Sazan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SazanSAZAN BALIK DOLMASI - 1 (BİLECİK) Sazan balığı 3-5 kilo Pirinç 1 su bardağı Soğan 4 adet Maydanoz 1 demet Nane 1 demet Dereotu 1 demet Zeytinyağı 1 bardak Tuz Yeteri kadar Kuş üzümü yeteri kadar Şeker Yeteri kadar Biber Yeteri kadar Çam fıstığı Yeteri kadar Salça Yeteri kadar Sazan balığının içi dışı iyice temizlenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sazan |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SazanKÖZDE AYNALI SAZAN Bu balık pişirme yöntemini evde yapmanız oldukça zor neden derseniz arazi yapısının buna uygun olmaması derim közde sazan için malzemeler — En az 4 veya 5 kilo gelebilecek bir aynalı sazan — 1/2 kğ domates —5 veya 6 adet tercihe göre acı veya tatlı sivri biber — Bir miktar maydanoz 10 -15 yaprak — 5 – 6 Diş sarımsak — Tuz, Pul biber, Karabiber Yapılışı: Balığın sırt üstü yani karın kısmı yukarıya bakacak şekilde sığabileceği bir alana oldukça bol miktarda köz oluşturabilecek bir ateş yakılır ![]() Balığın derisi yüzülmeden karın boşluğu yani içi temizlenir ![]() ![]() Dikkat edeceğiniz bir konuda balık ne közlerin dışında kalmalı nede közlerin içinde kaybolmalı yani sıfıra sıfır olmalı köz ve balık ortalama olarak 20 ile 30 dakika arası bir sürede pişer servisi içinde mevsim salata veya soğan,turp ve limon ile servisi yapılır servis içinde oldukça genişi bir tepsi veya altına serilebilecek birkaç kat kağıtta olabilir haydi afiyet olsun ![]() İnanıyorum ki tadına doyamayacaksınız biraz zahmetli bir iş ama oldukça lezzetlidir ![]() http://www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|