![]() |
Evde Pide |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde PideValla dayanamadım paylaşayım dedim ![]() ![]() isteyen balıklı versiyonunu da yapabilir tabi 4 bardak un 1/2 çay bardağı süt 1/2 çay bardağı sıvı yağ 1/2 paket yaş maya 1 fiske tuz alabildiği kadar su (kulak memesi kıvamı) hamuru yoğurduktan sonra ıslak bez altında 15 dk dinlendirin sonra pidelerinizi yapabilirsiniz ![]() ![]() kıymalı için harç : 500 gr yağlı kıyma 2 büyük domates (kabukları soyulup ince küp doğranmış) 2 orta boy soğan rendesi 1 yemek kaşığı salça (isteyen biber salçası da ilave etsin) 1 tutam ince kıyılmış maydanoz 2-3 sivri biber (4'e bölünüp ince doğranmış) tüm malzemeyi karıştırın daha sonra da içine 50 gr kadar ince doğranmış katı margarin ilave edin ![]() tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra sıcak su ile biraz sulandırın ![]() gelelim çeşitlere ![]() ![]() ![]() ![]() Kaşarlı kıymalı : ![]() Tam karışık (kaşar, kıyma, sucuk, pastırma ve üstünde yumurta) : Klasik Kıymalı : ![]() Tepsideki halleri (tepsiye koymadan önce unlamayı unutmayın) : Bu da SpiderJr'ın (Oğlumun) eseri sade kaşarlı : ![]() |
![]() |
![]() |
|