Peynirli Hamsi Sardalye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Hamsi Sardalyemalzeme=istenilen miktarda hamsi yada sardalye tam yağlı beyaz peynir maydanoz tuz karabiber un yumurta galeta unu hazırlanışı= öncelikle hamsinin orta kılçığını alıp balığı açıyoruz zaten kılçığını alırken açılacak yaprak şeklinde olacak ![]() bu şekilde bir tabağa hazırlayıp kenara koyuyoruz![]() ![]() peniri ince doğradığımız maydanozu yeterli miktardaki tuz ve karabiberi koyup karıştırıyoruz bunuda bir kenara koyuyoruz bir tabağın içine unu diğerini galeta ununu başka bir kaba da yumurtayı çırpıyoruz ![]() ![]() yapılışı= hazırladığımız peynir içinden bir bıçak yardımıyla hamsinin ortasına sürüyoruz bi başka hamsiyi üzerine kapatıyoruz daha sonra una yumurtaya galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz ![]() ![]() not=balıkla peynir olurmu diye düşünenler için ;İkiside tazee olduktan sonra afiyetle gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz şiddetle bu tarifi tavsiye ediyorum deneyenler görecektir ortaya harika biirşey çıkıyor ![]() ![]() AFİYET OLSUN (UFUK USTA) |
|
|
|