Hamsi Çitlama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Çitlama[/color][/size][size= medium][color=green] 1- 500 gr temizlenmiş hamsi 2- yarım çay bardağı sızma zeytin yağı 3- yarım su bardağı su 4- kabukları soyulmuş 6-7 adet küçük limon parçacığı5- 2 tutam kekik (arzuya göre 3-4 tutam) 6_ münhal miktarda tuz karabiber, kırmızı pul biber![]() Balıkları bir tavaya yayın, zeytin yağı vu suyu üzerine dökün,limonları,tuzu,karabiber ve pul biberi serpin sora orta ateşe koyun, başında bekliyorsun kaynamaya başlayınca ateşi biraz kıs,kekikleri dök ve sadece 5 dakika bekle![]() sonramı![]() ![]() AFİYET OLSUN![]() parmaklarınıza dikkat edin![]() ![]()
|
|
|
|