![]() |
Cennet Nimetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cennet NimetleriCennette Bahçeler var Bahçelerde her çesit cennet meyvelerinden ağaçlar mevcut Irmaklar göller yemyeşil cayırlıklar kuş cıvıltılarıyla dolu ağaclar ![]() ormanlar var tuba ağacından oluşan ormanlar ![]() Bahçelerin içinde Köşkler var Bir köşkün bir tuğlası altın, bir tuğlası gümüş ,kumu incilerden, harcı miskten ![]() Bir köşkün yetmişbin odası varmış ![]() Nekadar geniş Her odasında baska baska şeyler var Hüriler Etrafında büyük bir şefaa rahat ortamı Cennette kevser ırmakları var insanların üzerlerinde Yeşil cennet elbiseleri var ![]() Cennet elbisesi düğmesiz, dikişsiz Çok rahatlatan bir elbiseymiş ![]() hurilerin güzellikleri akılları baştan alacak derecede cok güzel miş ![]() bayanlar için Gılmanlar(huri gibi birşey buda) var imis ![]() ///////////////////////////////////////////// Hepsi güzel de ben böyle biryerde rahat edebilirmiyim Bilemiyorum ![]() Bana kalsa Köşk yerine 3 odalı KÖY EVİ olsa yeter ![]() Bizim köyde evler Beyaz çamürdan ve taştan yapılır ![]() Böyle bir evim olsun isterim ![]() evin yanında küçük bir kümes olsun Tavukları sabah avucumdaki buğdaylarla elimle beslesem ve o holluktaki sıcacık yumurtayı kendim alsam ellerimle Huri kızı bana yumurta pişirse tereyağlı Kral gibi değilde sade bir hayat tarzı daha mutlu eder beni ![]() Birde Evimin penceresi Allahı gösterse Her görmek istediğimde yüce yaradanı seyretsem Bana yeterde artar bile ![]() Koca koca köşlerde rahat edemem ben Sonumuzu bilen Allahtır ![]() Cennet ise sonumuz böyle bir hayat isterim daha doğrusu ![]() |
![]() |
![]() |
|