![]() |
Cennet Nimetleri
Cennette Bahçeler var Bahçelerde her çesit cennet meyvelerinden ağaçlar mevcut Irmaklar göller yemyeşil cayırlıklar kuş cıvıltılarıyla dolu ağaclar. ormanlar var tuba ağacından oluşan ormanlar. Bahçelerin içinde Köşkler var Bir köşkün bir tuğlası altın, bir tuğlası gümüş ,kumu incilerden, harcı miskten. Bir köşkün yetmişbin odası varmış. Nekadar geniş Her odasında baska baska şeyler var Hüriler Etrafında büyük bir şefaa rahat ortamı Cennette kevser ırmakları var insanların üzerlerinde Yeşil cennet elbiseleri var. Cennet elbisesi düğmesiz, dikişsiz Çok rahatlatan bir elbiseymiş. hurilerin güzellikleri akılları baştan alacak derecede cok güzel miş. bayanlar için Gılmanlar(huri gibi birşey buda) var imis. ///////////////////////////////////////////// Hepsi güzel de ben böyle biryerde rahat edebilirmiyim Bilemiyorum. Bana kalsa Köşk yerine 3 odalı KÖY EVİ olsa yeter. Bizim köyde evler Beyaz çamürdan ve taştan yapılır. Böyle bir evim olsun isterim. Köşk te neymiş öyle evin yanında küçük bir kümes olsun Tavukları sabah avucumdaki buğdaylarla elimle beslesem ve o holluktaki sıcacık yumurtayı kendim alsam ellerimle Huri kızı bana yumurta pişirse tereyağlı Kral gibi değilde sade bir hayat tarzı daha mutlu eder beni. Birde Evimin penceresi Allahı gösterse Her görmek istediğimde yüce yaradanı seyretsem Bana yeterde artar bile. Koca koca köşlerde rahat edemem ben Sonumuzu bilen Allahtır. Cennet ise sonumuz böyle bir hayat isterim daha doğrusu. |