Tatlı Çeşitleri - Hurmalı Baklava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı Çeşitleri - Hurmalı BaklavaMalzemeler: - 5 adet milföy hamuru, - 250 gr hurma,- 100 gr ceviz,- 2 su bardağı toz şeker, - 1,5 su bardağı su, - 1 yumurta sarısı ![]() Yapılışı: Milföy hamurlarını 4 eşit kare parçaya bölün Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, cevizle birlikte robotta çekin Her milföy parçasının üzerine birer tatlı kaşığı hurmalı iç koyup, bohça şeklinde kapatın Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180°C fırında kızartın Toz şekerle suyu kaynatıp şurup hazırlayın Soğutun Fırından çıkan tatlının üzerine döküp soğuyunca servis yapın![]() Afiyet olsun |
|
|
|