![]() |
Tatlı Çeşitleri - Hurmalı Baklava
Malzemeler: - 5 adet milföy hamuru,
- 250 gr. hurma, - 100 gr. ceviz, - 2 su bardağı toz şeker, - 1,5 su bardağı su, - 1 yumurta sarısı. Yapılışı: Milföy hamurlarını 4 eşit kare parçaya bölün. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, cevizle birlikte robotta çekin. Her milföy parçasının üzerine birer tatlı kaşığı hurmalı iç koyup, bohça şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180°C fırında kızartın. Toz şekerle suyu kaynatıp şurup hazırlayın. Soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine döküp soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.