Gül Böregi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül BöregiGül Böreği ![]() Malzemeler 2 Adet Yumurta 1/2 Kg Yufka 100 gr Kaşar Peyniri 1/2 Litre Süt 1 Çay Bardağı Margarin Birkaç Dilim Pastırma Yemeğin Tarifi Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün Üzerine kaşar rendesini serpin Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin![]() Üçgen parçaları rulo yaparak sarın Bir ucundan tutup kendi etrafında döndürerek daire şekli verin Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin![]() Yumurtaları çırpın Böreklerin üzerine sütlü yumurta harcı gezdirin Çörekotu serpiştirip, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında börekleri pişirin AFİYET OLSUN" İSTEGE GÖRE İÇ HARCI DEGİŞTİRİLİR" |
|
|
|