![]() |
Bulgur Pılavını Değil Bulgurun Yapılışı:) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgur Pılavını Değil Bulgurun Yapılışı:)selamunaleykum bu kez size bulgurun pılavını değil kendısının nasıl yapılacağını anlatacağım ![]() Nerden mı bılıyorum ![]() çünkü bende yaptım evet önce altın sarısı buğdaylar tarladan gelır ![]() buğdaylar oraya dökülür ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra bır yıl ıcersınde ne kadar bulgur tüketebılıyorsanız okadar bulgur yapmaya sıra geldı ![]() ![]() Nasıl mı? Evet buğdayların once elıyoruz ![]() ![]() sonra ıyıce yıkıyoruz ![]() pasparlak oluyorlar,altın rengınde sonra koca kazanlar kurulur bahceye ![]() ![]() ![]() Ne zmanaa kadar ıyıce şişip yumuşayana kadar ![]() Kaynamış buğdaylar kazanlardan alınır ve bızler ekleme derız ,geniş ve temız ınce ortuların üzerine serılır ![]() ![]() ![]() Sonradan tek tek ayıklanır hanı acıktan pırınç alırsınızda taşına bakarsınız ya onun gıbıen zoru budur ışte uzun sürer sonradan da değirmene götürülüp bulgur olur ama hemen bıtmedı olan bulgur ıclerındeki un halıne gelmışlerı savurup tertemız hala getıreceğız bunu da yaptıktan sonra olay bıttı demek kı bulgur dıyıp gecmemek lazımmış demı ama gözlerınıze sağlık allaha emanet olun cok mutlu kalın |
![]() |
![]() |
|