![]() |
Bulgur Pılavını Değil Bulgurun Yapılışı:)
selamunaleykum
bu kez size bulgurun pılavını değil kendısının nasıl yapılacağını anlatacağım. Nerden mı bılıyorum. çünkü bende yaptım evet önce altın sarısı buğdaylar tarladan gelır.eğer evınız bahcelıyse harıka buğdaylar oraya dökülür.kıca bır servet gıbı... Sonra bır yıl ıcersınde ne kadar bulgur tüketebılıyorsanız okadar bulgur yapmaya sıra geldı.. Nasıl mı? Evet buğdayların once elıyoruz.gercı eleme işi annem yaptı.elıyoruz kı ıcındekı ot veya çöler cıksın dıye sonra ıyıce yıkıyoruz.bol bol suyla pasparlak oluyorlar,altın rengınde sonra koca kazanlar kurulur bahceye.altları odunla yakılır.ve bu kazanlarda buğdaylar bır güzel kaynatılır. Ne zmanaa kadar ıyıce şişip yumuşayana kadar. Kaynamış buğdaylar kazanlardan alınır ve bızler ekleme derız ,geniş ve temız ınce ortuların üzerine serılır.kuruması beklenılır.bu ıkı gun surer cunku ıyıce sert ve kuru olması gerekır. Sonradan tek tek ayıklanır hanı acıktan pırınç alırsınızda taşına bakarsınız ya onun gıbıen zoru budur ışte uzun sürer sonradan da değirmene götürülüp bulgur olur ama hemen bıtmedı olan bulgur ıclerındeki un halıne gelmışlerı savurup tertemız hala getıreceğız bunu da yaptıktan sonra olay bıttı demek kı bulgur dıyıp gecmemek lazımmış demı ama gözlerınıze sağlık allaha emanet olun cok mutlu kalın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.