ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bulgur Pılavını Değil Bulgurun Yapılışı:) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=380863)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 12:59 AM

Bulgur Pılavını Değil Bulgurun Yapılışı:)
 
selamunaleykum

bu kez size bulgurun pılavını değil kendısının nasıl yapılacağını anlatacağım.

Nerden mı bılıyorum.

çünkü bende yaptım


evet

önce altın sarısı buğdaylar tarladan gelır.eğer evınız bahcelıyse harıka

buğdaylar oraya dökülür.kıca bır servet gıbı...

Sonra bır yıl ıcersınde ne kadar bulgur tüketebılıyorsanız okadar bulgur yapmaya sıra geldı..



Nasıl mı?

Evet buğdayların once elıyoruz.gercı eleme işi annem yaptı.elıyoruz kı ıcındekı ot veya çöler cıksın dıye



sonra ıyıce yıkıyoruz.bol bol suyla

pasparlak oluyorlar,altın rengınde


sonra koca kazanlar kurulur bahceye.altları odunla yakılır.ve bu kazanlarda buğdaylar bır güzel kaynatılır.

Ne zmanaa kadar ıyıce şişip yumuşayana kadar.


Kaynamış buğdaylar kazanlardan alınır ve bızler ekleme derız ,geniş ve temız ınce ortuların üzerine serılır.kuruması beklenılır.bu ıkı gun surer cunku ıyıce sert ve kuru olması gerekır.


Sonradan tek tek ayıklanır

hanı acıktan pırınç alırsınızda taşına bakarsınız ya onun gıbıen zoru budur ışte

uzun sürer


sonradan da değirmene götürülüp bulgur olur


ama hemen bıtmedı


olan bulgur ıclerındeki un halıne gelmışlerı savurup tertemız hala getıreceğız

bunu da yaptıktan sonra


olay bıttı


demek kı bulgur dıyıp gecmemek lazımmış demı ama


gözlerınıze sağlık


allaha emanet olun

cok mutlu kalın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.