Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karides, marineli

Marineli Karides

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marineli Karides



Öncelikle 600 gr kadar karidesi ayıklayın





Karidesi ayıklarken (özellikle de kokteyl boydan daha iriler ise mutlaka)

sırt tarafından boylu boyunca bir bıçak darbesi atıp

bu bölgede göreceğiniz sindirim sistemi bölümünü almalısınız





Şimdi marinasyonumuzu hazırlayalaım





2 diş dövülmüş sarmısak

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı toz tatlı biber

1 tatlı kaşığı karabiber

tuz ve zeytin yağı


Bu malzemeleri güzelce karıştıralım





Sonrasında marinasyonu karideslere ilave edelim

ve karıştırarak buz dolabında 2-3 saat dinlendirelim





Dinlendirmenin ardından pişirme safhasına geçeceğiz

Ben bu sefer kış olması nedeni ile teflon tava tercih ettim

aslında mangal, elektrikli ızgara, kiremit/taş ızgara

tercih edilebilir Kömür ateşini mutlaka öneririm





Diğer yüzlerini de çevirelim Güzelce pişsin





Eh ne diyelim artık afiyet olsun


Bu tarif acı sevmeyenler içindi

istenirse toz acı biber yerine

1 çay kaşığı - 1 tatlı kaşığı aralığında

acı biber salçası kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.