Ömer Okçu’Yu Kimse Tanımıyor. Niçin Müstearla Yaz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ömer Okçu’Yu Kimse Tanımıyor. Niçin Müstearla Yaz“Hekimoğlu İsmail, dedemin ismidir Kazım Karabekir’in yanında 4 yıl askerlikyapmış bir insandır Eğer Ömer Okçu imzasını kullanmış olsaydım ordudan atılır,ömrümü de her halde cezaevlerinde geçirirdim Hekimoğlu İsmail’i tercih etmeklehem kendimi gizledim, hem de kitaplarımı korudum Sonunda bütün kitapların banaait olduğunu tespit ettiler Olayı öğrenir öğrenmez de 5 sene hapis verdiler![]() 1994 yılında savcı 15 yıl ağır hapsimi istedi fakat delil yetersizliğinden beraat ettim Savcı bana ‘Sen Hekimoğlu İsmail’sin diyor’ ben de değilim![]() Minyeli Abdullah benim eserim değil’ diye cevap veriyorum Ağır şekildecezalandırmak istiyorlar beni Peki ne yapmışım sadece kitap yazmışım Dünyanınneresinde görülmüş Karl Marks, ateist bir adamdı Dünyanın altını üstünegetirdiği halde kimse ceza vermedi Türkiye baskılar yüzünden geri kaldı![]() Düşünceye şok cezalar verildi ve verilmeye devam ediyor Bu korkuları bir yanabırakmanın vakti geçti Herkes, her düşüncedeki adam serbestçe konuşmalı veyazmalıdır ”“DERDİMİ YAZDIM” “Minyeli Abdullah’la birlikte İslâmî kesimde 1970’li yıllarda bir roman furyası başladı Konularının benzerlik arzetmesi üzerine bunlara ‘Hidayet Romanları’denildi Her ne kadar kitaplarınız konuları farklı da olsa İslâmî kesimderomanın yaygınlaşmasına yol açtınız” şeklindeki hatırlatmamıza Ömer Okçu biraz içerlenerek cevap veriyor: “Ben roman yazmadım Derdimi yazdım Ağlayarak yazmayan okuyucuyu ağlatamaz![]() Yüreği yanmayan başkasının yüreğini yakamaz Sırça köşklerde ayak ayak üstüneatarak roman yazılmaz Bir işe talip olan insan yanacak, kavrulacak ki bir tesirbıraksın Dinim, imanım, milletim vatanım diye feryat edecek Eğer bu aşk veşevkle bir kitap yazılmışsa okunur Bugün niye kıymetli kitap yazamıyorum? Çünkürahatım iyi Evim, arabam, işim ve param var Ben roman yazamam artık ‘Geldim,gittim, yedim içtim’ diye yazılan kitapların hiçbiri tutuldu mu? Hayır BenMinyeli’yi yazdığım zaman Nurcular ‘Sen deli misin?’ diye soruyorlardı Ne oldu?Minyeli yürüdü gitti Çünkü ben ağlıyordum Minyeli’yi okuyan ağlıyor Ben hâlâağlıyorum ” HEKİMOĞLU İSMAİL |
|
|
|