![]() |
Beklenen Hüküm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beklenen HükümNihayet, bu üç Sahabînin çektikleri çilenin ellinci günü tamamlanmıştı ![]() "Haklarında hüküm bırakılmış olan üç kişiye de Allah tevbe nasip etti ![]() ![]() ![]() ![]() Cenâb-ı Hakkın, kendilerini affetmiş olduğunu bildirmesiyle bu üç zatın elli gün süren acı ve ızdıraplı imtihanı bitmiş oluyordu ![]() Resûl-i Ekrem Efendimiz, sabah namazını kıldıktan sonra, Cenâb-ı Hakkın malûm üç kişinin tevbelerini kabul buyurduğunu Ashab-ı Kirama bildirdi ![]() Bunun üzerine, Zübeyr bin Avvam (r ![]() ![]() ![]() O sırada Kâ'b bin Mâlik evinde oturuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tevbesinin kabul olunduğunu duyan Hilâl bin Ümeyye de derhal secdeye kapandı ![]() ![]() ![]() Mürâre bin Rebi'yi de bir başka Sahabî müjdeledi ![]() Kâ'b bin Mâlik, bizzat gidip tevbesinin kabul olunduğunu bir kere de Peygamber Efendimizden öğrenmek istiyordu ![]() ![]() ![]() Kâ'b, mescide vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kâ'b bin Mâlik, "Yâ Resûlallah! Bu müjde senden mi, yoksa Allah'tan mı?" diye sordu ![]() Peygamber Efendimiz, "Benden değil, doğrudan doğruya Allah katından" diye buyurdu ![]() Mânevî sıkıntıdan kurtulan Kâ'b, son derece memnun ve mesrurdu, "Yâ Resûlallah! Tevbem kabul olunduğu için Allah ve Resûlü yolunda sadaka olarak malımı dağıtmak istiyorum" dedi ![]() Peygamber Efendimiz bu teklife, "Malımın bir kısmını kendine alıkoy ![]() ![]() Salih SURUÇ |
![]() |
![]() |
![]() |
Beklenen Hüküm |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beklenen HükümTalha bin Ubeydullah kalkıp bana doğru koşar adımlarla gelip elimi tokaladı ve tebrik etti ![]() Vallahi bana Muhacirler arasında Talha'dan başka ayağa kalkan olmamıştı ![]() Ben Talha'nın o davranışını asla unutamam ![]() Resulü Ekrem (s ![]() ![]() "Annenin seni doğurduğu günden beri geçirdiğin bu en hayırlı gün'ün sana müjde olsun" buyurdu ![]() Ben de, "Yâ Resûlallah! Bu af sizin katınızdan mı, yoksa Allah tarafından mı?" diye sorunca Efendimiz (s ![]() ![]() "Hayır, benden değil, Allah katındandır" buyurdu ![]() burada iki farklı sahabenin isminin gecmesi muhaliflikten değil ![]() ![]() belki de bu müjdeyi veren bir kac sahabe de olmus olabilir veya kademeli sekilde de olmus olabilir ![]() ![]() ikisi de cennetle müjdelenen sahabedir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|