Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayrılış, medineden

Medine'den Ayrılış

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Medine'den Ayrılış

Zilkâde ayının çıkmasına beş gün vardı Günlerden Cumartesi idi

Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, Medine'de yerine Ebû Dücâne es-Sâidî'yi vekil tayin etti Hâne-i Saadetinde yıkandı Güzel kokular süründü Yeni elbiseler giydi Öğleye doğru Hâne-i Saadetinden çıkıp Mescid-i Şerife gitti Öğle namazını kıldırdı

Fahr-i Âlem Efendimiz, etrafını nurânî halkalar halinde sarmış olan yüz bini aşkın Müslümanla birlikte Medine'den hareket ederek Zülhuleyfe mevkiine vardı Geceyi, muazzam, cemaatıyla burada geçirdi

Ertesi günü, öğle namazını burada edâ ederek ihrama girdi ve herbiri insanlık âleminin birer yıldızı olan Sahabîleriyle birlikte Mekke-i Mükerremenin yolunu tuttu

Fahr-i Âlem Efendimizin beraberinde bütün Ezvâc-ı Tahirat ve hayattaki tek evlâdı Hz Fâtıma da vardı

Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, devesi Kasva'nın üzerinde idi On binlerce Sahabî o Mânevi Güneşin etrafında yörüngelerini kaybetmeyen gezegenleri andırıyordu Dillerde sadece telbiye vardı:

"Lebbeyk Allahümme Leybeyk Lebbeyke lâ şerîke leke Lebbeyk İnnelhamde vennimete leke ve'l-mülk Lâ şerike leke"

Sanki yeryüzü bir ağız olmuş, aynı telbiye'yi yüzbinler dil ile tekrarlıyordu Fahr-i Âlem Efendimiz ve Sahabîlerin sevinç ve heyecanına âdeta yer ve gök iştirak ediyordu

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com