Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavası, çingene

Çingene Baklavası

Eski 01-22-2008   #1
Berna
Iconsiritik

Çingene Baklavası



ÇİNGENE BAKLAVASI (Safranbolu tatlısı)



Malzemeler:
Sac ekmeği (ev yufkası): 6 adet
Üzüm pekmezi: ½ su bardağı
Su: 1 bardak
Tereyağı: 125 gr, tercihen pastörize olmayan köy tereyağı
Ceviz: 1 su bardağı, havanda dövülmüş

Şurubu:
Üzüm pekmezi: 2 su bardağı
Su: 2 bardak


Yapılışı:
Küçük bir tencerede suyu, pekmezi ve tereyağını ısıtarak harcı yapınız Yaklaşık 50 cm çapında bir tepsiyi baklavanın dibinin yapışmaması için yağlayınız İçine 1 sac ekmeği seriniz Sac ekmeğinin üzerine harç sürünüz ve dövülmüş ceviz seriniz Bu işlemi tekrarlayarak baklavayı yapınız Üzerine ayırdığınız bir miktar pekmezli harcı sürünüz 1700 ısıtılmış fırına sürünüz Yaklaşık 35-40 dakika pişiriniz Bu arada 2 bardak su ve 2 bardak pekmezi bir tencerede bir taşım kaynatınız Fırından çıkardığınız baklavayı kestikten sonra şurubu üzerine dökünüz Servis yapınız

__________________
Fani kalbimde ölümlü olarak kalacak olsan da; ölümsüz ruhumda ebedileşeceksin
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.