![]() |
Çingene Baklavası
ÇİNGENE BAKLAVASI (Safranbolu tatlısı)
http://cumaertesi.zaman.com.tr/image...08/baklava.jpg Malzemeler: Sac ekmeği (ev yufkası): 6 adet Üzüm pekmezi: ½ su bardağı Su: 1 bardak Tereyağı: 125 gr, tercihen pastörize olmayan köy tereyağı. Ceviz: 1 su bardağı, havanda dövülmüş. Şurubu: Üzüm pekmezi: 2 su bardağı Su: 2 bardak Yapılışı: Küçük bir tencerede suyu, pekmezi ve tereyağını ısıtarak harcı yapınız. Yaklaşık 50 cm çapında bir tepsiyi baklavanın dibinin yapışmaması için yağlayınız. İçine 1 sac ekmeği seriniz. Sac ekmeğinin üzerine harç sürünüz ve dövülmüş ceviz seriniz. Bu işlemi tekrarlayarak baklavayı yapınız. Üzerine ayırdığınız bir miktar pekmezli harcı sürünüz. 1700 ısıtılmış fırına sürünüz. Yaklaşık 35-40 dakika pişiriniz. Bu arada 2 bardak su ve 2 bardak pekmezi bir tencerede bir taşım kaynatınız. Fırından çıkardığınız baklavayı kestikten sonra şurubu üzerine dökünüz. Servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.