ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çingene Baklavası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=36585)

Berna 01-22-2008 02:09 PM

Çingene Baklavası
 
ÇİNGENE BAKLAVASI (Safranbolu tatlısı)


http://cumaertesi.zaman.com.tr/image...08/baklava.jpg
Malzemeler:
Sac ekmeği (ev yufkası): 6 adet
Üzüm pekmezi: ½ su bardağı
Su: 1 bardak
Tereyağı: 125 gr, tercihen pastörize olmayan köy tereyağı.
Ceviz: 1 su bardağı, havanda dövülmüş.

Şurubu:
Üzüm pekmezi: 2 su bardağı
Su: 2 bardak


Yapılışı:
Küçük bir tencerede suyu, pekmezi ve tereyağını ısıtarak harcı yapınız. Yaklaşık 50 cm çapında bir tepsiyi baklavanın dibinin yapışmaması için yağlayınız. İçine 1 sac ekmeği seriniz. Sac ekmeğinin üzerine harç sürünüz ve dövülmüş ceviz seriniz. Bu işlemi tekrarlayarak baklavayı yapınız. Üzerine ayırdığınız bir miktar pekmezli harcı sürünüz. 1700 ısıtılmış fırına sürünüz. Yaklaşık 35-40 dakika pişiriniz. Bu arada 2 bardak su ve 2 bardak pekmezi bir tencerede bir taşım kaynatınız. Fırından çıkardığınız baklavayı kestikten sonra şurubu üzerine dökünüz. Servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.