Asker Gardaşı.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Asker Gardaşı..Cuma namazindaydik Sag tarafimda yasli bir adam, onun saginda ise tek kisilik bos yer vardi Yasli adam, farza kalkarken arkaya döndü ve boslugun gerisinde duran 14-15 yaslarindaki gence: - Saf'i doldur evlâd, dedi Gel yanima Çocuk, mahcup bir ifâdeyle: - Mümkünse burada kilmak istiyorum, diye kekeledi Oraya baskasi geçebilir Yasli adam, çocugun üzerinde bulundugu uzun tüylü yesil haliyi göstererek: - Ne o dedi Yoksa orasi daha yumusak diye mi gelmiyorsun? Ve öfkeyle devam etti: - Anne kuzusu, ne olacak ![]() ![]() Namaz bittiginde, yasli adamin Cuma'sini tebrik ettim Arkadaki genç de gelerek onun elini öptü Adam, söylediklerine çoktan pisman olmustu Delikanlinin nurlu yanaklarini oksarken: - Sana 'anne kuzusu, dedigim için kusura bakma yavrum, dedi Bir anda agzimdan kaçti iste ![]() ![]() Çocugun gözleri dolu doluydu Basini yere egerken: - Bu söylediklerinizde haklisiniz efendim, dedi Üzerinde namaz kilmak için israr ettigim hali, Sehit düstügünde abeyimin tabutuna örtülmüstü Orada secdeye kapandigimda, sanki beni kucaklamis gibi oluyor da ![]() ![]() ![]() (alıntı) |
|
|
|