![]() |
Doğumgünü... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğumgünü...Fırına geldiğimde ortalıkta ekmek görünmüyordu ![]() ![]() ![]() Kenardaki tabureye oturup beklemeye koyulurken, içeriye yaşlıca bir adamın girdiğini gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() Kenardaki tabureye oturup beklemeye koyulurken, içeriye yaşlıca bir adamın girdiğini gördüm ![]() yakası altında bir madalya parıldıyor ve yürürken hafifçe topallıyordu ![]() yaklaşarak, “Ekmeklerimi alayım,” dedi ![]() “Benim ikizler acıkmıştır ![]() Fırıncı, adamın kendesine uzattığı torbayı alarak tezgahın altına eğildi ve bir gün öncesine ait olduğu anlaşılan ekmeklerden dört-beş tane çıkardı ![]() Ben o arada oturması için kendi yerimi o adama vermiş, tezgahın yanına iyice yaklaşmıştım ![]() tanesinin şekli değişmiş, katılaşmış, taş gibi olmuştu ![]() Fısıltı şeklinde fırıncıya sordum ![]() beklemesini söylemiyorsun? Biraz sonra çıkacak ya! ![]() ![]() “Bayat ekmekleri kendisi istiyor ![]() ![]() olduğundan, ona yarı fiyatına veriyorum ![]() “Kim bu adam?” diye sordum ![]() “Kore gazilerinden ” dedi ![]() vefat edince, ikiz torunlarını yanına almıştı ![]() onlara bakıyor, hem de çok az bir maaşla ![]() Fırıncının anlattıkları karşısında içimin yandığını hissediyor ve ufak da olsa bir şeyler yapmak istiyordum ![]() “Aradaki farkı ben vereyim,” dedim ![]() taze ekmek yesinler ![]() sonra da, fırından yeni çıkan taze ekmekleri adamın torbasına doldururken şekli bozuk, bayat ekmekleri de tezgahın altına koydu ![]() “Çok şanslısın hacı amca,” dedi ![]() bugün pasta gibi ekmek vereceğim ![]() Yaşlı adam, bir evlat sevgisiyle kucakladığı torbayı göğsüne bastırırken ![]() ![]() “Bugün onların doğum günü olduğunu nereden biliyordun |
![]() |
![]() |
|