![]() |
Mutfağınızı... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfağınızı...Mutfağınızı karıncalar istila ettiyse ![]() ![]() ![]() Tezgahınıza sıkılmış limon kabuklarını koyarak kaçmalarını sağlayabilirsiniz ![]() Tavuk etinizin daha yumuşak, daha güzel kokulu ve daha lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice Ovalayın ve sonra tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun ![]() Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla verdiklerini biliyor muydunuz? Portakalları sıkmadan önce yarım saat soğuk suda bekletirseniz sıktığınızda daha çok portakal suyu elde edersiniz ![]() Sarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır ![]() Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın ![]() istediğiniz Küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın ![]() ![]() Yoğurt yaparken Daha lezzetli yoğurt için ![]() Yoğurt yapacağınız sütü karıştırarark kaynatın ![]() ![]() Mısır patlatırken Patlamış mısır hazırlarken mutlaka patlamadan kalanlar oluyor değil mi? Patlamadan kalan bu mısırları suya tuttuktan sonra tekrar patlatırsanız patlayacaktır ![]() Taze sebzeleri doğrarken Taze nane, maydanoz, marul gibi sebzeleri tahta üzerinde doğruyorsanız ![]() ![]() ![]() Marul Sebzeleri yıkarken doğrama tahtanızı da yıkayın ![]() çekeceğinden vitamin kaybı daha az Olacaktır ![]() Çok tuzlu ise ![]() ![]() ![]() Yaptığınız makarna sosunun ya da et sosunun içine fazlaca tuz kaçırdıysanız ![]() ![]() ilave edip iyice karıştırın ![]() Kızarmış sosis Nar gibi kızarmış sosisler için ![]() Önce sosisleri sıcak suda kısa süre haşlayın ![]() ![]() Köpüklü ayran Susurluk ayranı gibi köpüklü ayran istiyorsanız ![]() ![]() ![]() Bir kavanoz hardalı kuruduğu için atmak zorunda mı kaldınız? İlk kullanımdan itibaren hardal kavanozuna halka şeklinde kesilmiş bir dilim limon koyarsanız kurumayacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|