![]() |
Ahududulu Tartolet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahududulu TartoletAhududulu Tartölet Süre 45 dk ![]() Kaç Kişilik 8 Malzemeler 1 Su bardagi ahududu 1 Su bardagi taze bögürtlen Hamuru için : 1 ![]() Yarim su bardagi seker Yarim paketten daha az margarin 1 Adet yumurta 1 Adet yumurtanin beyazi Kremasi için : 1 Kutu labne peynir Yarim su bardagindan az sekersiz krema Yarim su bardagi seker 2 Çay kasigi rendelenmis limon kabugu Süslemek için : Nane yapragi Hazırlanışı Tartöletin hamurunu hazirlamak için unu, tozseker ve margarinle birlikte karistirin ![]() Hamur ekmek kirintisi görümünü aldiginda iyice çirptiginiz yumurtayi ekleyin karistirin ![]() Top haline gelen hamuru alip, bir folyoya sarin ve buzdolabina koyun ![]() Bu sekilde 1 saat bekletin ![]() Buzluktan çikardiginiz hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin ![]() Parça hamurlari elinizle düzlestirip, yaglanmis küçük kek kaliplarinin içine yerlestirin ![]() Üzerlerine yumurta beyazini sürün ![]() Önceden isitilmis 200 dereceli firinda yaklasik 20 dakika kadar pisirin ![]() Pisen tartöletleri firindan alin ve sogumaya birakin ![]() Diger tarafta kremasi için ; labne peyniri, krema, tozseker ve limon kabugu rendesini iyice karistirin ![]() Bu kremayi soguyan tartöletlerin üzerine sürün ![]() Kremalarin üzerine ise bögürtlen ve ahududulari bölüstürerek dizin ![]() Nane yapraklari ile süsleyip, servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
|