Somon Ve İspanaklı Kiş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Somon Ve İspanaklı KişHamur için Malzemeler: 1 1/3 fincan un ½ fincan tereyağ (sıvı yağ) ½ çay kaşığı tuz 3 yemek kaşığı soğuk su Dolgu için Malzemeler: ½ fincan tereyağ 2 dilim somon balığı (küp şeklinde doğranmış) 300 gr ıspanak (doğranmış ve haşlanmış) 250 gr cheddar peyniri (rendelenmiş) 1 fincan krema Tuz, karabiber Hazırlanışı:Un, tuz ve tereyağını yoğurun Suyu ekleyin ve hamuru tekrar yoğurun 30 dk buzdolabında dinlendirin Hamuru oklava yardımıyla daire şeklinde açın Sosluğa tereyağı koyup eritin Somonları soteleyin Ispanak tuz ve karabiberi ekleyin 2-3 dk çevirin Son olarak rendelenmiş peyniri ekleyerek karıştırın Bir kapta yumurtaları ve kremayı karıştırın Ispanaklı karışımla karıştırın Tart kalıbını yağlayın Hazırladığınız hamuru tart kalıbına yayın Hamurun üzerine karışımı dökün En üste rendelenmiş peynir serpin Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dk pişirin Fırından alıp 10 dk bekletin ve servis yapın *** Afiyet Olsun *** ______________________________ ___ deli bir yağmur olsam seni yağdığım yere kadar severdim deli bir rüzgar olsam seni estiğim yere kadar severdim ama ben sadece deliyim ve seni aldığım her nefes kadar seviyorum |
|
|
|