|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| kastamonuekşili, lezzetli, pilav, saglıklı |
Kastamonu_Ekşili Pilav Hem Saglıklı,Hem Lezzetli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kastamonu_Ekşili Pilav Hem Saglıklı,Hem LezzetliKASTAMONU_EKŞİLİ PİLAV Hem Saglıklı,Hem Lezzetli EKŞİLİ PİLAV (KASTAMONU) Yarım kg pilavlık bulgur 1 kg yoğurt 3 adet soğan 2 demet ebegümeci 1 demet ısırgan 2 demet maydanoz Birkaç dal taze nane 1 tatlı kaşığı kuru nane 4 adet taze soğan Yarım paket Teremyağ Yeterli miktarda tuz 4 su bardağı su Yarım kg bulguru, 4 su bardağı su ile birlikte tencereye koyun 2 adet soğanı yemeklik doğrayın Tencereye ilave edin 1 kg yoğurdu sulandırıp, bulgura ekleyin Bir taşım kaynatın 2 demet ebegümeci, 1 demet maydanoz ve birkaç dal taze naneyi ince ince kıyıp, tencereye ekleyin Koyu bir çorba kıvamına gelene dek kaynatın Küçük bir tavanın içinde yarım paket Teremyağını eritin Artan 1 adet kuru soğanı da yemeklik doğrayıp, yağın içinde pembeleşince-ye kadar kavurun Pilavın üzerine dökün En üste de artan bir demet kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı koyup, servis yapın
|
|
|
|