![]() |
Kastamonu_Ekşili Pilav Hem Saglıklı,Hem Lezzetli
KASTAMONU_EKŞİLİ PİLAV Hem Saglıklı,Hem Lezzetli EKŞİLİ PİLAV (KASTAMONU) Yarım kg pilavlık bulgur 1 kg yoğurt 3 adet soğan 2 demet ebegümeci 1 demet ısırgan 2 demet maydanoz Birkaç dal taze nane 1 tatlı kaşığı kuru nane 4 adet taze soğan Yarım paket Teremyağ Yeterli miktarda tuz 4 su bardağı su Yarım kg bulguru, 4 su bardağı su ile birlikte tencereye koyun. 2 adet soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye ilave edin. 1 kg yoğurdu sulandırıp, bulgura ekleyin. Bir taşım kaynatın. 2 demet ebegümeci, 1 demet maydanoz ve birkaç dal taze naneyi ince ince kıyıp, tencereye ekleyin. Koyu bir çorba kıvamına gelene dek kaynatın. Küçük bir tavanın içinde yarım paket Teremyağını eritin. Artan 1 adet kuru soğanı da yemeklik doğrayıp, yağın içinde pembeleşince-ye kadar kavurun. Pilavın üzerine dökün. En üste de artan bir demet kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı koyup, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.