ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kastamonu_Ekşili Pilav Hem Saglıklı,Hem Lezzetli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=336739)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 12:10 PM

Kastamonu_Ekşili Pilav Hem Saglıklı,Hem Lezzetli
 



KASTAMONU_EKŞİLİ PİLAV Hem Saglıklı,Hem Lezzetli


EKŞİLİ PİLAV (KASTAMONU)


Yarım kg pilavlık bulgur
1 kg yoğurt
3 adet soğan
2 demet ebegümeci
1 demet ısırgan
2 demet maydanoz
Birkaç dal taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
4 adet taze soğan
Yarım paket Teremyağ
Yeterli miktarda tuz
4 su bardağı su

Yarım kg bulguru, 4 su bardağı su ile birlikte tencereye koyun. 2 adet soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye ilave edin. 1 kg yoğurdu sulandırıp, bulgura ekleyin. Bir taşım kaynatın. 2 demet ebegümeci, 1 demet maydanoz ve birkaç dal taze naneyi ince ince kıyıp, tencereye ekleyin. Koyu bir çorba kıvamına gelene dek kaynatın. Küçük bir tavanın içinde yarım paket Teremyağını eritin. Artan 1 adet kuru soğanı da yemeklik doğrayıp, yağın içinde pembeleşince-ye kadar kavurun. Pilavın üzerine dökün. En üste de artan bir demet kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı koyup, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.