Güveçte Mantar |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Güveçte Mantar![]() Hazırlama süresi: 15 DAKİKA Pişirme süresi: 40 DAKİKA 4 kişilik 529 Kalori MALZEMELER 1/2 kilogram mantar 2 adet çarliston biber 3 adet domates 1 adet soğan 1 diş sarımsak 4 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Mantarları kağıt peçete ile iyice silin Tavaya sıvıyağı aktarıp, piyazlık doğradığınız soğanı ve küçük küçük kestiğiniz bir diş sarımsağı hafifçe sararana dek kavurun Bu arada; ikiye böldüğünüz mantarları tavaya ekleyin ve mantarlar, suyunu çekene dek kavurun Daha önceden temizleyip doğradığınız çarliston biberleri ve domatesleri de tavaya aktarın Birkaç kez çevirip, tuzunu ve karabiberini ayarlayın Yemeğinizi ateşten alıp, güveç kaplarına doldurun 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapın![]() Afiyet Olsun |
|
|
|