![]() |
Bir Kış Günüydü... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Kış Günüydü...Bir kış günüydü Beşiktaşımın avrupa kupası maçı vardı ![]() ![]() maaşını almış ve çok istediğim ayakkabıyı almam içi bana para vermişti ![]() ![]() yarısı bitmiş bense ayağımdaki yazlık ayakkabılarla idare ediyordum ![]() yağmıştı ![]() yarısıyla maç bileti almak için üsküdardan motora bindim semte inip biletimi aldım hava okadar soğuktuki sanki kanım donuyordu sanki birileri benim orda olmamı istemiyordu ![]() heyecanlıydım çok sevdiğim Beşiktaşımı izleyecektim ![]() sonra kazağımı üstüne formamıda giydikten sonra atkımı takıp evden çıktım cebimde babamın bana verdiği 30 milyonun yarısı yani 15 milyon kalmıştı diğer yarısıylada bilet almıştım maça daha yaklaşık 3-4 saat vardı hava çok soğuktu 3 gün önce yağan kar yoktu belki ama iliklere kadar hissedilen bir soğk vardı semtte yürümeye başladım ![]() ![]() yürüyordum ![]() ![]() babamın bana verdiği ayakkabı parası duruyordu ![]() ![]() ileride ağlayan bir çocuk dikkatimi çekti ![]() ![]() ağlıyordu hava soğuk olduğundan sokak pek kalabalık değildi etraftan geçen az sayıda insanda onu umursamamıştı ben çocuğun yanına gittim kalk bakalım ne oldu dedim ![]() ![]() ![]() bana git bırak beni dedi ![]() ![]() ![]() kafasını kaldırdı ve annem çok hasta ve biz çok fakiriz günlerdir ilaç alamıyoruz kimsede yardım etmiyor dedi gözlerim dolmuştu gözlerimden yaş akmaması için kendimi bütün gücümle sıkıyordum ![]() ![]() para aklıma geldi ama nasıl olurdu babama ne derdim ![]() ![]() bırakıpta gitmeye ![]() ![]() ![]() ![]() ben ısrar ettim ve parayı zorlada olsa cebine koydum çok gururlu bi çocuktu kafasını utanarak ve ağlayarak kaldırıp bana sarıldı Allah sana ne istiyorsan onu versin tuttuğun altın olsun demişti ![]() ![]() ![]() tutamadım gözlerimden yaş birden boşaldı bu dua benim için bir ayakkabıdan daha önemliydi belki bütün kış ayakkabım olmayacaktı ama bir ihtiyaç sahibini sevindirmiştim onun mutluluğu buna değerdi ![]() ![]() girdim ![]() ![]() geçermi diye düşünüyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ben buraya beşiktaşım için geldim herşeyi unutup stada girdim ![]() ![]() başlamıştı soğuğa aldırış etmeden bağırıyordum sanki ses tellerim kopacaktı ama esen rüzgara rağmen beşiktaşımı desteklemeliydim ![]() ![]() bitti ![]() ![]() yapmıştı sevinçten havalara uçuyordum artık son 10 dakkaya girmiştik iki kişinin dikkatle beni süzdüğünü gördüm bu arada bastığım taşlar yazlık ayakkabımın içine buz gibi doluşuyordu adeta ama ben yinede aldırış etmiyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() beni süzüyordu ![]() ![]() elenecektik ![]() ![]() sanki soğuk benimle alay edercesine kanımı ve ayaklarımı donduruyordu ![]() ![]() son dakikaya girmiştik ![]() ![]() ![]() ![]() bitirmek üzereydi ama büyük beşiktaş taraftarları soğuk dinlermiydi ![]() ![]() saniyelere girilirken karşı takım ceza sahası sol çaprazından bir serbest atış kullanacaktı kalbim duracak gibiydi sanki ![]() ![]() kullanıldı cordobayı aşan top kaleye girdi ![]() ![]() ağızları soğuk tıkamıştı derken birden orta hakem kaleye doğu koşmaya başlamıştı Aman Allah'ım hakem golu vermemişti daha önce kaleciye faul olduğunu söyledi ![]() ![]() kullandı ve maç sona erdi ![]() ![]() hissetmiyordum ![]() ![]() ![]() ayaklarım çok üşüyordu dolmabahçeden beşiktaşa yürümeye başladım kafamın bir kenarında kazandığımız zafer diğer yanındada memur babamın bana verdiği ayakkabı parası vardı çünki o parayı bir daha bana veremezdi ona ne söyleyecektim ![]() ![]() dakka bakarmısın dedi ![]() dedim ![]() ![]() ayakkabı dükkanım var eğer kazanrsak birine ayakkabı hediye edeceğim bense sana hediye vermek istiyorum dedi ![]() ![]() ben kabul etmedim çok ısrar etti ![]() ![]() iyilik bana tekrar geri dönmüştü ![]() ![]() ![]() ![]() mutluluk yaşadımda ondan dedim ![]() ![]() kabul etmişti ![]() kışlık ayakkabılarıma sahip olmuştum ![]() ![]() yaşatmıştı ![]() ![]() olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|