08-01-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gitmiştir Ama Bitmemişti Aşkları..
Ayrılık vakti gelmişti artık,
anlıyorlardı
çok gençtiler Unuturuz dediler belkide  Son görüşmeyi yaptılar;
kız: Umarım sana uygun aradığın aşkı buılursun
erkek: Sağol umarım sende 
kızeni hala sevdiğimi biliyorsun değil mi?
erkek: Evet Bende seni seviyorum O zaman 
kız: Sakın söyleme  konuştuk bunları
erkek: Evet Seni unutmayacağım ve senden başka kimseyi sevmeyeceğim
kız: Bende 
Ve sustular Uzun bir süre konuşmadılar Sonra 
kız:Veda zamanı gitmeliyim
erkek: biraz daha
kız: Hoşçakal
erkek: Hoşçakal
evet bitmişti İşte bitmişti Bitmez denilen aşk bitmişti

Aradan seneler geçti Geçen seneler kızın hayatında hi,çbir değişim yoktu İşini kurmuştu ve hala
onu seviyordu O ise ünlü bir avukat olmuştu Onu gizlice hep takip etmişti 

Elindeki gazeteyi karıştırıyordu Gözüne bir haber çarptı "ÜNLÜ AVUKAT EVLENİYOR" tekrar ve tekrar
okudu haberi ve başlığında kaldı gözü Yanlış yazılmıştı, evlenemezdi Unutmayacaktı söz vermişti
Göz yaşlarına hakim olamadı Yıllarca ona olan sevgisdinden vazgeçmemişti Şimdi ise ondan nefret
etmek istiyordu  Yapamadı Onu hala delicesine seviyordu
Arkadaşını aradı Yanına geldi can dostu "O evleniyor" dedi ve bitkin bir şekilde yere düştü
Arkadaşı anlamıştı zamanın geldiğini Hastane kaldırdı kızı son bir umut diye
Doktor umutsuzdu Tek söyledikleri "hazırlıklı olun"
Bi süre sonra genç kız gözlerini açmıştı Eliyle işaret ederek arkadaşını çağırdı Hüzünlü dost
topladı kendini ve kızın yanına gitti
Dalga geçercesine;
-Kalk kız ne yatıyorsun hasta gibi
-Sus Yorma beni biliyorum durumu
- 
-Beni dinle bunlar senden son isteklerim Ben öldükten sonra yerine getirmeni istiyorum
-Yapma böyle bırakma kendini
-Sus yorma beni sadece dinle Evime git kilitli bir dolap var onu aç orda bir anahtar var Onla
benim evin anahtarı Hayalimizdeki evinanahtarı  Evlenince öyle bir evde oturacaktık Kısmet
olmadı Ayrıldıktan sonra ben hayalimizin evini yaptım ve isteğimize göre döşedim Adresi ordaki
planların üzerinde var
Ben öldükten sonra o anahtarı ona ver Anahtarı aldığın dolapta bir de kaset var onuda vereceksin
Şimdi beni yalnız bırak ve söylediklerimi unutma
-Tamam ama vazgeçme lütfen
-Üzülme ben 12 yıl önce ondan vazgeçtiğimde yaşamdan da vazgeçtim Hadi git VE giderken sakın
arkana bakma
Arkadaşı kızı bırakmanın acısıyla yürüdü Kapıdan çıkarken makinaların sesini duyuyordu Evet
arkadaşı ölmüştü Söz verdiği gibi arkasına bakmadı  Kızın evine gitti: Dolabı açtı anahtarı aldı
ve kaseti Şimdi ona gitmeliydi O "ÜNLÜ AVUKATA"  Çok yorgundu dost, ama gitmek zorundaydı
Sonunda ofise geldi Avukatın kapısına geldiğinde geri dönmek istedi Genç kız geldi aklına 
Kapıyı çaldı "Gir" sesinden sonra içeri girdi O karşısındaydı O da tanımıştı dostu 
-Hoşgeldin
-Hoşbulduk
-Nasılsın
-Görmüyor musun?
-Neyin 
-Evleniyormuşsun hayırlı olsun
- 
-Arkadaşım can dostum az önce öldü Unutmayacağına söz verdiğin, sevdiğini söylediğin o kişi yok
artık
Ayakta duramadı daha fazla delikanlı ve olduğu yere yığıldı kaldı
-Bunları vermemi istedi sana Benden son isteği buydu
Ona emanetleri uzattı ve hızlı adımlarla ordan uzaklaştı Gençadam önce kaseti dinledi 
"Canım eğer bu kaseti dinliyorsan bu öldüğüm anlamına geliyor Üzüldün mü? Üzülme Biz hayatımızı
başkalarına verdik Senden ayrıldıktan 1 yıl sonra doktorlar kalp hastası olduğumu söylediler
Sensizlik bende kalp hastalığı bıraktı O günden sonra  Her günümü senle geçirmeye başladım senden
habersiz Yavaş yavaş, zamanımın dolduğunu hissediyordum Sana gönderdiğim anahtar hayalimizin,
evimizin anahtarı Bizim hayalimiz gerçek olmadı Ama olurda bir gün birini benden çok sever,
evlenmek istersen o evde oturun
Git gör evimizi, hayalimizi 
Aşkım, evimizde kapalı bir oda var Anahtarı masanın üzerinde O oda sensiz geçen 11 yılımın eseri
Benden sana kalan son hatıra Geçirdiğimiz en güzel zamanlar var o odada O evde tüm hayallerimizi
bulacaksın bebeğim Eğer sana acı verirse o evi boşver vur kilitleri üzerine; hayalimiz sen ve ben
olmadan da hayalimiz olarak kalacak Seni seviyorum hayatımın rengi Elveda  "
Sevdiğinin son sözleriydi bunlar Artık tutmuyodu göz yaşlarını evet ağlıyordu Çaresizce, umutsuzca
ağlıyordu  Hayaline gitmeliydi  Kendine geldiğinde evin adresini bulmuştu Elleri titriyordu
Sevdiğiyle gireceği eve yalnız ve onsuz giriyordu
Kapıyı açmaya çalışırken bahçedeki sallanan sandalyeler dikkatini çekti 2 tane sandalye  Biri
daima boş kalacak sandalyeler 
Kapıyı açtı içeri girdi Sevdiğinin kokusu vardı adeta Gözleri doldu yeniden ama ağlamadı Aklına
kilitli oda geldi  Masanın üzerinden anahtarı aldı, kapıyı açtı Titriyordu hala 
Oda da bir albüm ve duvarda yazılar vardı Okuyamıyordu, sanki gözleri görmüyordu Daha dikkatli
baktı Yanılmıyordu 
Sevdasına ait en güzel sözlerdi bunlar;
"sensiz asla yaşamam" "Son sevdiğim olacaksın" "Senden başka kimseyi sevemem" "Seni unutmayacağım"

Ve duvarın dibinde 
Seni görmek için geri geldim sen gideli çok olmuş
|
|
|