Yöresel Yemek Tarifleri - Trabzon Burmalısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yöresel Yemek Tarifleri - Trabzon BurmalısıYöresel yemek tarifleri - Trabzon Burmalısı Trabzon Burmalısı MALZEMELER 1 adet yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı 1/2 çay bardağı yoğurt 2 su bardağı su alacağı kadar un 1/2 kg kavrulmuş-dövülmüş fındık 1/2 kg nişasta 1 kg toz şeker 6 bardak su (şerbet için) yarım limon suyu (şerbet için) YAPILIŞ TARİFİ Önce yumurta su yoğurt ve zeytinyağı karıştırılıp un katılıp en az 15 dakika yoğrulur (kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak) Hamuryapılır daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde yumaklar haline getirilip 2 saat dinlendirilir Dinlenen hamur tahta sofra üzerinde açılır Açılan hamurikiye katlanır içine dövülmüş fındık serpilir Geniş yerinden çubuğa sarılırve elle hafif büzülür Çubuktan çıktıktan sonra istenilen büyüklükte kesilirtepsiye dizilir Tereyağı eritilip üzerine dağlanır Kızgın fırında hafifçepembeleşinceye adar pişirilir Soğuduktan sonra hazırlanan sıcak şerbetleballandırılır Soğuk olarak servise sunulur
|
|
|
|