Zeytinyağlı Cunda Enginar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Cunda EnginarZeytinyağlı Cunda Enginar MALZEMELER 4 adet soyulmuş cunda enginarı 10 adet arpacık soğanı 1 yemek kaşığı tuz 1/2 limon suyu 1/2 su bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı su HAZIRLANMASI Tencerede yağı kızdırıp soğanları ilave edin ve 2-3 dakika kavurun Unu ekleyip biraz daha kavurun ve üzerine suyu ilave edin Bir taşım kaynadıktan sonra oluşan köpüğü mutlaka alın Daha sonra enginarları ilave edin Limon suyu ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın 25-30 dakika pişirdikten sonra kendi tenceresinde soğumaya bırakın ve servis tabağına alın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]()
|
|
|
|