Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kömbesi, sac, tarifleri, yemek, yöresel

Yöresel Yemek Tarifleri - Sac Kömbesi

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Sac Kömbesi






Yöresel Yemek Tarifleri - Sac Kömbesi
SAC KÖMBESİ

Malzemesi : Un yoğurt

Karbonat tuz

1 kg kıyma

1 kg kuru soğan

Salça karabiber

Kırmızı biber

Yapılışı : Orta büyüklükte doğranan soğan kıyma salça tuz karabiber ve kırmızı biber ilave edilerek karıştırılır Ekmek tahtası üzerinde sacın dolusu ince ince açılan hamur saca yerleştirilir Aralarına yağ ve yoğurt sürülerek iki veya üç kat yerleştirilen yufkaların üzerine iç döşenirÜzerine tekrar yağ ve yoğurt sürülerek iki üç kat yerleştirilir En üste yağ sürüldükten sonra bıçakla baklava dilimi şeklinde kesilir Üzerine diğer sac kapatılır Altına odun yakılarak pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.