![]() |
Yöresel Yemek Tarifleri - Sac Kömbesi
Yöresel Yemek Tarifleri - Sac Kömbesi SAC KÖMBESİ Malzemesi : Un yoğurt Karbonat tuz 1 kg kıyma 1 kg kuru soğan Salça karabiber Kırmızı biber Yapılışı : Orta büyüklükte doğranan soğan kıyma salça tuz karabiber ve kırmızı biber ilave edilerek karıştırılır. Ekmek tahtası üzerinde sacın dolusu ince ince açılan hamur saca yerleştirilir. Aralarına yağ ve yoğurt sürülerek iki veya üç kat yerleştirilen yufkaların üzerine iç döşenir.Üzerine tekrar yağ ve yoğurt sürülerek iki üç kat yerleştirilir. En üste yağ sürüldükten sonra bıçakla baklava dilimi şeklinde kesilir. Üzerine diğer sac kapatılır. Altına odun yakılarak pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.