Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamur, işleriaçma, simit

Hamur İşleri-Açma,Simit

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İşleri-Açma,Simit






Hamur İşleri-Açma,simit
Bismillâhirrahmânirrahîm


AÇMA SİMİT


Malzemeler :

1 Grup :

- 2 Su bardağı Süt
- 1 Paket Yaş Maya
- 4 Tane Yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
- 4 Yemek Kaşığı Şeker
- 4 Avuç Un

2Grup:

- 1 Su bardağı Sıvıyağ
- Biraz Tuz
- Alabildiği kadar un

İçine sürmek için :
- 150 gr Tereyağ

Yapılışı :

1 gruptaki tüm malzemeleri kaırştıralım ve yarım saat üstü kapalı olarak dinlendirelim

2 gruptaki tüm malzemelerimizi, dinlenen 1 grup karışımımıza ekleyelim güzelce yoğuralım


Yumuşak bir hamur elde edince ve 30 ? 40 dakika kadar mayalandıralım :



Mayalanan hamurumuzu bezelere ayırıp, bu şekilde de 5- 10 dakika kadar daha mayalandıralım:


Mayalanan bezelerimiz den birin alalım ve elimiz ile biraz düzelecek şekilde bastıralım:


İçerisine biraz tereyağ sürelim:


ve sararak rulo şekli verelim:



Bu ruloyu uzun şerit haline getirelim:


Ardından şerite bir düğüm atalım:



Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp tepsimize dizelim
Diğer bezeleri de aynı şekilde yapalım
Isıtılmış 220 derecedeki fırında pişirelim



Afiyet Olsun =)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.