![]() |
Hamur İşleri-Açma,Simit |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri-Açma,SimitHamur İşleri-Açma,simit Bismillâhirrahmânirrahîm ![]() AÇMA SİMİT Malzemeler : 1 ![]() - 2 Su bardağı Süt - 1 Paket Yaş Maya - 4 Tane Yumurta (akı içine, sarısı üzerine) - 4 Yemek Kaşığı Şeker - 4 Avuç Un 2 ![]() - 1 Su bardağı Sıvıyağ - Biraz Tuz - Alabildiği kadar un İçine sürmek için : - 150 gr ![]() Yapılışı : 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Yumuşak bir hamur elde edince ve 30 ? 40 dakika kadar mayalandıralım : ![]() Mayalanan hamurumuzu bezelere ayırıp, bu şekilde de 5- 10 dakika kadar daha mayalandıralım: ![]() Mayalanan bezelerimiz den birin alalım ve elimiz ile biraz düzelecek şekilde bastıralım: ![]() İçerisine biraz tereyağ sürelim: ![]() ve sararak rulo şekli verelim: ![]() Bu ruloyu uzun şerit haline getirelim: ![]() Ardından şerite bir düğüm atalım: ![]() Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp tepsimize dizelim Diğer bezeleri de aynı şekilde yapalım ![]() Isıtılmış 220 derecedeki fırında pişirelim ![]() ![]() Afiyet Olsun =) |
![]() |
![]() |
|