Bayram Baklavasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayram BaklavasiBayram baklavasi Bayram tatlıları Malzemeler:
Kabartma tozu dahil [*]Unu yavaş yavaş yedir Çok sert bir hamur olmamalı Kulak memesi yumuşaklığında olmalı [*]Hamuru 1 saat kadar dinlendir [*]Hamuru önce 6 ya böl Daha sonrada her birini 10’a böl 10’lu küçük topalaklar yap [*]İlk 10 adetini 20 cm kadar unlu ve nışastalı karışımla aç Üst üste diz Aralarına nışastalı ve unlu karışımdan olsun [*]Hepsini birden merdane ile tepsi büyüklüğünde aç Bir sofra bezinin üzerine ser Diğer kalan 5 adet 10 grubuda aynı şekilde açtıktan sonra sofra bezinin üzerine ser [*]Tepsiye yufkaları arasıne ceviz serperek diz [*]En üst yufkasını yerleştirdikten sonrada istediğiniz şekilde kes [*]1 paket margarini yak [*]Sıcakken tepsinin üzerine dök [*]Fırınlarken dikkat et 175C de önce üstü kızarana kadar fırınla Çıkar 10-15 dakika kadar soğut Tekrar fırınında 10 dakika kadar 10 dakika fırınla Bu işlemi 2-3 sefer yap Yoksa içi iyi pişmez (baklavayı pişirirken hiç dinlendirmeyecekmişsin) ( bu baklava muhtemelen 4-5 gün önceden yapılmış olacağı için soğuk ikenşerbetlenecek)[*]Serbetini ise kaynatığın zaman ocaktan aldığın gibi üzerine kaynak dök Sıcaklığı gidinceye kadar üzerine kapatma Daha sonra üzeri kapalı olarak muhafaza et![]() Afiyet Olsun ![]()
|
|
|
|