![]() |
Katmer Poğaça Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Katmer Poğaça TarifiKatmer Poğaça Tarifi Katmer Poğaça Tarifi - Kolay Poğaça Tarifi Pratik Poğaça, Pratik Poğaça Hazırlanışı, Pratik Poğaça Malzemeleri, Pratik Poğaça Tarifi, Pratik Poğaça Yapılışı, Pratik ve Kolay Hamur İşleri, Resimli Hamur İşi Tarifleri, Resimli Hamur İşleri, Resimli Katmer Poğaça, Resimli Pratik Poğaça Tarifi, Malzemeler: 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne) Not: Yumurtanın beyazı ziyan olmasın diye içine konuluyor, yumurtasız denedim aynısı oluyor ![]() 20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı tozşeker Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kadar) Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış) İçi: 100 gr beyaz peynir Yapılışı: 1 ) Mayayı çok az ılık suyla eritin ![]() 2 ) Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapın ![]() 3 ) Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın ![]() ![]() 4 ) Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayın ![]() ![]() ![]() Bu aşamada da nişasta ile açın mutlaka! Not: Bu aşamada tarifteki gibi dikkat ederek fazla ezmemeniz gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ) Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sarın ![]() ![]() ![]() 6 )30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|