![]() |
Katmer Poğaça Tarifi
Katmer Poğaça Tarifi Katmer Poğaça Tarifi - Kolay Poğaça Tarifi Pratik Poğaça, Pratik Poğaça Hazırlanışı, Pratik Poğaça Malzemeleri, Pratik Poğaça Tarifi, Pratik Poğaça Yapılışı, Pratik ve Kolay Hamur İşleri, Resimli Hamur İşi Tarifleri, Resimli Hamur İşleri, Resimli Katmer Poğaça, Resimli Pratik Poğaça Tarifi, Malzemeler: 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne) Not: Yumurtanın beyazı ziyan olmasın diye içine konuluyor, yumurtasız denedim aynısı oluyor. 20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı tozşeker Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kadar) Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış) İçi: 100 gr beyaz peynir Yapılışı: 1 ) Mayayı çok az ılık suyla eritin. 2 ) Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapın. 3 ) Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün. 4 ) Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayın. En üsttekine yağ sürmeyin. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütün. Bu aşamada da nişasta ile açın mutlaka! Not: Bu aşamada tarifteki gibi dikkat ederek fazla ezmemeniz gerekiyor. Normal hamur gibi merdaneyi aşağı yukarı ilerleterek açılmıyor. Merdaneyi tam ortaya koyarak bir defafa tek yönlü hareket ettirin. Tam ortadan yukarı ve tam ortadan aşağı, tam ortadan sağa , tam ortadan sola gibi… ve kenarlarını da biraz daha ince yapın derim. Çok fazla ezmeden genişleyen hamuru keserken, kesilen yerlerden katları belli oluyor. 5 ) Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sarın. Çok sıkı olarak sarmayın. Çok sıkı sarılınca kabarmayabiliyorlar. 6 )30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.