Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, etli, picadillo, tarifi, yapılışı, yemekleri

Et Yemekleri - Dana Etli Picadillo Tarifi Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri - Dana Etli Picadillo Tarifi Yapılışı






Et yemekleri - Dana Etli Picadillo tarifi yapılışı
Et yemekleri - Dana Etli Picadillo tarifi yapılışı




  • 1 kg köftelik kıyma
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet dolmalık yeşil biber (küp doğranmış)
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet soğan (küp doğranmış)
  • 12 çay bardağı kuru üzüm
  • 12 çay bardağı kırmızı şarap (ince dilimlenmiş)
  • 10 adet yeşil zeytin
  • 4 dal taze kişniş (yemeklik doğranmış)
  • 15 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 2 adet domates
  • Tuz ve karabiber (dilimlenmiş)
  • 12 çay bardağı ayçiçek yağı

Anasayfa » Yemek Tarifleri » Dana Etli Picadillo






Dana Etli Picadillo



Tarif Defterime Ekle Tarif Defterime Ekle










En az 3 oy alan tarifler değerlendirilir


Puan: ?

Tarif Görüntülenme Sayısı: 63





Aynı etiketleri taşıyan tariflere ulaşmak için etiketleri tıklayabilirsiniz


Etiket Bulutu
Dana Etli Picadillo, Dana, Etli, Picadillo




Tarif Ayrıntıları




Mutfağı :

Meksika


Türü :

Et


Pişirme Süresi :

20-25 dk


Pişirme Şekli :

Tencere


Zorluk :

Orta


Kişi Sayısı :

2-4





Tarif Malzemeleri


  • 1 kg köftelik kıyma
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet dolmalık yeşil biber (küp doğranmış)
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet soğan (küp doğranmış)
  • 12 çay bardağı kuru üzüm
  • 12 çay bardağı kırmızı şarap (ince dilimlenmiş)
  • 10 adet yeşil zeytin
  • 4 dal taze kişniş (yemeklik doğranmış)
  • 15 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 2 adet domates
  • Tuz ve karabiber (dilimlenmiş)
  • 12 çay bardağı ayçiçek yağı





Tarifin Hazırlanışı
  • Tencereyi kızdırdıktan sonra yağı ilave ederek kıyma ve defne yapraklarını beraber kavurun Kıyma, kahverengine dönünce eti süzdürün ve fazla yağından kurtulun
  • Aynı tencerede sırasıyla soğan,biberler ve sarımsağ 5 dakika yüksek ateşte kavurun
  • Daha sonra üzüm,zeytin,kişniş ve kekikiği ekleyerek 2 dakika daha yüksek ateşte kavurduktan sonra domates püresini,kırmızı şarabı ve yemeklik doğranmış domatesi ilave ederek altını kısın
  • Kıymayı tuz ve karabiberle lezzetlendirerek yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.