ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Yemekleri - Dana Etli Picadillo Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330688)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 03:41 PM

Et Yemekleri - Dana Etli Picadillo Tarifi Yapılışı
 



Et yemekleri - Dana Etli Picadillo tarifi yapılışı
Et yemekleri - Dana Etli Picadillo tarifi yapılışı


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

  • 1 kg köftelik kıyma
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet dolmalık yeşil biber (küp doğranmış)
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet soğan (küp doğranmış)
  • 12 çay bardağı kuru üzüm
  • 12 çay bardağı kırmızı şarap (ince dilimlenmiş)
  • 10 adet yeşil zeytin
  • 4 dal taze kişniş (yemeklik doğranmış)
  • 1.5 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 2 adet domates
  • Tuz ve karabiber (dilimlenmiş)
  • 12 çay bardağı ayçiçek yağı

Anasayfa » Yemek Tarifleri » Dana Etli Picadillo






Dana Etli Picadillo



Tarif Defterime Ekle Tarif Defterime Ekle




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg





En az 3 oy alan tarifler değerlendirilir.


Puan: ?

Tarif Görüntülenme Sayısı: 63





Aynı etiketleri taşıyan tariflere ulaşmak için etiketleri tıklayabilirsiniz.


Etiket Bulutu
Dana Etli Picadillo, Dana, Etli, Picadillo




Tarif Ayrıntıları




Mutfağı :

Meksika


Türü :

Et


Pişirme Süresi :

20-25 dk


Pişirme Şekli :

Tencere


Zorluk :

Orta


Kişi Sayısı :

2-4





Tarif Malzemeleri


  • 1 kg köftelik kıyma
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet dolmalık yeşil biber (küp doğranmış)
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet soğan (küp doğranmış)
  • 12 çay bardağı kuru üzüm
  • 12 çay bardağı kırmızı şarap (ince dilimlenmiş)
  • 10 adet yeşil zeytin
  • 4 dal taze kişniş (yemeklik doğranmış)
  • 1.5 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 2 adet domates
  • Tuz ve karabiber (dilimlenmiş)
  • 12 çay bardağı ayçiçek yağı





Tarifin Hazırlanışı
  • Tencereyi kızdırdıktan sonra yağı ilave ederek kıyma ve defne yapraklarını beraber kavurun. Kıyma, kahverengine dönünce eti süzdürün ve fazla yağından kurtulun.
  • Aynı tencerede sırasıyla soğan,biberler ve sarımsağ 5 dakika yüksek ateşte kavurun.
  • Daha sonra üzüm,zeytin,kişniş ve kekikiği ekleyerek 2 dakika daha yüksek ateşte kavurduktan sonra domates püresini,kırmızı şarabı ve yemeklik doğranmış domatesi ilave ederek altını kısın.
  • Kıymayı tuz ve karabiberle lezzetlendirerek yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.