Prof. Dr. Sinsi |
07-27-2012 03:41 PM |
Et Yemekleri - Dana Etli Picadillo Tarifi Yapılışı
Et yemekleri - Dana Etli Picadillo tarifi yapılışı
Et yemekleri - Dana Etli Picadillo tarifi yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
- 1 kg köftelik kıyma
- 2 adet defne yaprağı
- 2 adet dolmalık kırmızı biber
- 1 adet dolmalık yeşil biber (küp doğranmış)
- 3 diş sarımsak
- 2 adet soğan (küp doğranmış)
- 12 çay bardağı kuru üzüm
- 12 çay bardağı kırmızı şarap (ince dilimlenmiş)
- 10 adet yeşil zeytin
- 4 dal taze kişniş (yemeklik doğranmış)
- 1.5 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay bardağı domates püresi
- 2 adet domates
- Tuz ve karabiber (dilimlenmiş)
- 12 çay bardağı ayçiçek yağı
Anasayfa » Yemek Tarifleri » Dana Etli Picadillo
Dana Etli Picadillo
Tarif Defterime Ekle Tarif Defterime Ekle
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
En az 3 oy alan tarifler değerlendirilir.
Puan: ?
Tarif Görüntülenme Sayısı: 63
Aynı etiketleri taşıyan tariflere ulaşmak için etiketleri tıklayabilirsiniz.
Etiket Bulutu
Dana Etli Picadillo, Dana, Etli, Picadillo
Tarif Ayrıntıları
Mutfağı :
Meksika
Türü :
Et
Pişirme Süresi :
20-25 dk
Pişirme Şekli :
Tencere
Zorluk :
Orta
Kişi Sayısı :
2-4
Tarif Malzemeleri
- 1 kg köftelik kıyma
- 2 adet defne yaprağı
- 2 adet dolmalık kırmızı biber
- 1 adet dolmalık yeşil biber (küp doğranmış)
- 3 diş sarımsak
- 2 adet soğan (küp doğranmış)
- 12 çay bardağı kuru üzüm
- 12 çay bardağı kırmızı şarap (ince dilimlenmiş)
- 10 adet yeşil zeytin
- 4 dal taze kişniş (yemeklik doğranmış)
- 1.5 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay bardağı domates püresi
- 2 adet domates
- Tuz ve karabiber (dilimlenmiş)
- 12 çay bardağı ayçiçek yağı
Tarifin Hazırlanışı
- Tencereyi kızdırdıktan sonra yağı ilave ederek kıyma ve defne yapraklarını beraber kavurun. Kıyma, kahverengine dönünce eti süzdürün ve fazla yağından kurtulun.
- Aynı tencerede sırasıyla soğan,biberler ve sarımsağ 5 dakika yüksek ateşte kavurun.
- Daha sonra üzüm,zeytin,kişniş ve kekikiği ekleyerek 2 dakika daha yüksek ateşte kavurduktan sonra domates püresini,kırmızı şarabı ve yemeklik doğranmış domatesi ilave ederek altını kısın.
- Kıymayı tuz ve karabiberle lezzetlendirerek yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun...
|