Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beslenmelidir, hastaları, tansiyon

Tansiyon Hastaları Nasıl Beslenmelidir

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tansiyon Hastaları Nasıl Beslenmelidir




Tansiyon yükselmesi ciddi sorunları beraberinde getirebiliyor Bu yüzden tansiyon yükselmesine karşı mutlaka vücudumuzu korumamız gerekiyor Tansiyon yükselmesine karşı beslenmenin nasıl olması gerektiği ile ilgili önemli bilgileri bu yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz


Kalp kasının kasılması sırasında kanın damarlara uyguladığı kısınca tansiyon denir Normali, her insan için, 100 artı yaşının toplamıdır yaşında bir insan için 100+45=145) Yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesi, kulaklarda uğultu, uykusuzluk, kalp bölgesinde ağrı, bazen görme bozukluğu gibi, belirlilerle ortaya çıkan yüksek tansiyon iç kanamalara hatta ölüme neden olabilir İrsi veya kendiliğinden gelişebileceği gibi, böbrek hastalıklarından da kaynaklanabilir


Diğer önemli sebepleri arasında merkezi sinir sistemi hastalıkları, stresli yaşam ve çalışma ortamı, egzersiz eksikliği, uzun süreli ilaç kullanımı, yanlış beslenmeyle alınan fazla tuzlu besinler sayılabilir Başlangıçta değişken değerlerdedir Ateroskleroz, kalp yetmezliği, böbrek bozuklukları, sinir sistemi hastalıkları vs komplikasyonara yol açabilme özelliği olan yüksek tansiyon ciddi ve titizlikle uygulanan diyet gerektirir


UYGUN GIDALAR:
? Süt ve süt ürünleri: Süt ve yoğurt, diyet lor, taze beyaz peynir, tuzu alınmış peynir, krem peynir, sütlü kremler
? Et ve et ürünleri: Dana, kuzu, tavşan, keçi, tavuk, balık (tüm etlerin yağsız jolnuısı gerekir)
? Un ve unlu mamuller: Beyaz ekmek, galeta, bisküvi, makarnalar, pirinç, buğday, irmik, yulaf ezmesi, kek ve pastalar
? Şeker ve şekerli ürünler: Şeker, reçel, tatlı, bal, tahin helvası, puding, jöleler
? Yağlar: Ayçiçek yağı, zeytinyağı, mısırözü yağı, sınırlı miktarda tereyağı ve jkıymak
? Sebzeler: Patates, domates, havuç, taze fasulye ve bezelye, domates, laba-
? Meyveler: Olgun meyve ve kuruyemişler, bal kabağı,
? Baharatlar: Maydanoz, dereotu, domates püresi, limon suyu, nane, kekik, jıt ısız loz kırmızı biber, sirke
? İçecekler: Taze hazırlanmış meyve suları, kuşburnu, ıhlamur, papatya, nançayları, leblebi kahvesi, hafif kahve ve kakao


YASAK GIDALAR:
? Süt ve süt ürünleri: Tuzlu beyaz peynir, kaşar peyniri
? Et ve et ürünleri: Tuzlu et ve balık konserveleri, salam, yağlı etler, pastırma, sızdırma, havyar, tütsülenmiş balık
? Un ve unlu mamuller: Mısır unu ile hazırlanmış ürünler
? Şeker ve şekerli ürünler: Diyette önerilen ürünlerin dışında hepsi
? Yağlar: Uygun görülen yağlar dışında hepsi
? Sebzeler: Tuzlu turşular, alabaş, turp, çok fazla soğan (kuru soğan, pırasa, sarımsak) ve mantar, kuru fasulye, mercimek, bezelye
? Meyveler: Olgunlaşmamış ve büyük miktarda olmamak şartı ile her tür meyveye izin verilir
? Baharatlar: Acılı toz kırmızı biber, acılı biberler, karabiber
? İçecekler: Her tür alkollü ve gazlı içecek, sigara

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.