![]() |
Ağız - Boğaz Ağrısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağız - Boğaz AğrısıAçıklama : Ağız - boğaz hastalıklarında tavsiye edilen sifalı bitkiler ve kullanma sekilleri bu bölümde de geçerlidir ![]() Ada çayı : Anason, melekotu ve sığır kuyruğu karısımından, 20 gram kadar haslanır, günde üç fincan içilir ![]() Adasoğanı : Suyundan içilir ![]() Ağulu kök : Sürülür ![]() Akdiken (geyikdikeni) : Suyu ile gargara yapılır ![]() Arpa : Suyu ile gargara yapılır ![]() Ayva : Çekirdeğinin çayı içilir ![]() Badem ve yağı : Surubu içilir ![]() Besparmak otu : Kökünün suyu içilir ![]() Büyük ebegümeci : Suyu ile gargara yapılır ![]() Ceviz : Yağı sürülür veya sarılır ![]() ![]() ![]() Çasur : Tohum ve yapraklarının çayı içilir ![]() Çörek otu : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() ![]() Çuha çiçeği : Suyu içilir ![]() Düğmelice süpürge : Çayı içilir ![]() Gül : Kurutulmus gül yaprakları balla macun yapılır yağı ve tozu kullanılır ![]() Isırgan otu ve tohumu : Çayı içilir ![]() ![]() Kedi otu : Macunu yenir ![]() Kus tırnağı : Çayı içilir ![]() Limon : Çorba ve içme suyuna, suyundan katılır ![]() Menekse : Çayı içilir ![]() Mor menekse : Çayı içilir ![]() Muz : Balla yenir ![]() Oğulotu (melisa) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Patlangıç : Suyu ile gargara yapılır ![]() Sırça otu (yapıskan otu) : Suyu ile gargara yapılır ![]() Sakayık (ayı gülü) : Her gün 2 gram demletilerek gargara ve buğusu yapılır ![]() Tuz : Suyu ile gargara yapılır ![]() Yabani elma : Tohum ve yapraklarının çayı içilir, lapası sarılır ![]() Yabani havuç : Suyu içilir ![]() |
![]() |
![]() |
|