![]() |
Beşamelli Patlıcan Beğendi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşamelli Patlıcan Beğendi6 kişilik Pişirme süresi: 40 dakika Malzeme 3 adet bostan patlıcan 1 çay bardağı Mısır Yağı 150 gr ![]() ½ lt ![]() ½ çay kaşığı Mutfak Lezzet Tuzu 100 gr ![]() 1 adet domates 2 adet sivri biber Bir tutam maydanoz 1 çay kaşığı şeker 200 gr ![]() 3 yemek kaşığı Margarin 1 bardak su 1 tatlı kaşığı salça Bir tutam tuz Hazırlanışı Patlıcanlar ocakta közlenir ![]() Bir tencerede mısır yağı ile un kavrulup, süt ilavesi ile beşamel sos yapılır ![]() Sos, lezzet tuzu ile tatlandırılıp, içerisine kaşar ilave edilir ![]() Közlenen patlıcanlar ayıklanıp, beşamele katılır ve şeker ilave edilir ![]() Domates ve sivribiber ufak küp şeklinde doğrandıktan sonra bir tavada margarinle beraber tavuk, salça ve su ilavesiyle pişirilip, tuz ile tatlandırılır ![]() Bir tabağa konan patlıcan beğendinin üzerine tavuklu karışım konularak, maydanozla süslenir ve servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Beşamelli Patlıcan Beğendi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşamelli Patlıcan Beğendi6 kişilik Pişirme süresi: 40 dakika Malzeme 3 adet bostan patlıcan 1 çay bardağı Mısır Yağı 150 gr ![]() ½ lt ![]() ½ çay kaşığı Mutfak Lezzet Tuzu 100 gr ![]() 1 adet domates 2 adet sivri biber Bir tutam maydanoz 1 çay kaşığı şeker 200 gr ![]() 3 yemek kaşığı Margarin 1 bardak su 1 tatlı kaşığı salça Bir tutam tuz Hazırlanışı Patlıcanlar ocakta közlenir ![]() Bir tencerede mısır yağı ile un kavrulup, süt ilavesi ile beşamel sos yapılır ![]() Sos, lezzet tuzu ile tatlandırılıp, içerisine kaşar ilave edilir ![]() Közlenen patlıcanlar ayıklanıp, beşamele katılır ve şeker ilave edilir ![]() Domates ve sivribiber ufak küp şeklinde doğrandıktan sonra bir tavada margarinle beraber tavuk, salça ve su ilavesiyle pişirilip, tuz ile tatlandırılır ![]() Bir tabağa konan patlıcan beğendinin üzerine tavuklu karışım konularak, maydanozla süslenir ve servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Beşamelli Patlıcan Beğendi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşamelli Patlıcan Beğendi6 kişilik Pişirme süresi: 40 dakika Malzeme 3 adet bostan patlıcan 1 çay bardağı Mısır Yağı 150 gr ![]() ½ lt ![]() ½ çay kaşığı Mutfak Lezzet Tuzu 100 gr ![]() 1 adet domates 2 adet sivri biber Bir tutam maydanoz 1 çay kaşığı şeker 200 gr ![]() 3 yemek kaşığı Margarin 1 bardak su 1 tatlı kaşığı salça Bir tutam tuz Hazırlanışı Patlıcanlar ocakta közlenir ![]() Bir tencerede mısır yağı ile un kavrulup, süt ilavesi ile beşamel sos yapılır ![]() Sos, lezzet tuzu ile tatlandırılıp, içerisine kaşar ilave edilir ![]() Közlenen patlıcanlar ayıklanıp, beşamele katılır ve şeker ilave edilir ![]() Domates ve sivribiber ufak küp şeklinde doğrandıktan sonra bir tavada margarinle beraber tavuk, salça ve su ilavesiyle pişirilip, tuz ile tatlandırılır ![]() Bir tabağa konan patlıcan beğendinin üzerine tavuklu karışım konularak, maydanozla süslenir ve servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|