![]() |
Beşamelli Patlıcan Beğendi
6 kişilik Pişirme süresi: 40 dakika Malzeme 3 adet bostan patlıcan 1 çay bardağı Mısır Yağı 150 gr. Mutfak Un ½ lt. İçim Süt ½ çay kaşığı Mutfak Lezzet Tuzu 100 gr. rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri 1 adet domates 2 adet sivri biber Bir tutam maydanoz 1 çay kaşığı şeker 200 gr. kuşbaşı tavuk eti 3 yemek kaşığı Margarin 1 bardak su 1 tatlı kaşığı salça Bir tutam tuz Hazırlanışı Patlıcanlar ocakta közlenir. Bir tencerede mısır yağı ile un kavrulup, süt ilavesi ile beşamel sos yapılır. Sos, lezzet tuzu ile tatlandırılıp, içerisine kaşar ilave edilir. Közlenen patlıcanlar ayıklanıp, beşamele katılır ve şeker ilave edilir. Domates ve sivribiber ufak küp şeklinde doğrandıktan sonra bir tavada margarinle beraber tavuk, salça ve su ilavesiyle pişirilip, tuz ile tatlandırılır. Bir tabağa konan patlıcan beğendinin üzerine tavuklu karışım konularak, maydanozla süslenir ve servis yapılır. |
Beşamelli Patlıcan Beğendi
6 kişilik Pişirme süresi: 40 dakika Malzeme 3 adet bostan patlıcan 1 çay bardağı Mısır Yağı 150 gr. Mutfak Un ½ lt. İçim Süt ½ çay kaşığı Mutfak Lezzet Tuzu 100 gr. rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri 1 adet domates 2 adet sivri biber Bir tutam maydanoz 1 çay kaşığı şeker 200 gr. kuşbaşı tavuk eti 3 yemek kaşığı Margarin 1 bardak su 1 tatlı kaşığı salça Bir tutam tuz Hazırlanışı Patlıcanlar ocakta közlenir. Bir tencerede mısır yağı ile un kavrulup, süt ilavesi ile beşamel sos yapılır. Sos, lezzet tuzu ile tatlandırılıp, içerisine kaşar ilave edilir. Közlenen patlıcanlar ayıklanıp, beşamele katılır ve şeker ilave edilir. Domates ve sivribiber ufak küp şeklinde doğrandıktan sonra bir tavada margarinle beraber tavuk, salça ve su ilavesiyle pişirilip, tuz ile tatlandırılır. Bir tabağa konan patlıcan beğendinin üzerine tavuklu karışım konularak, maydanozla süslenir ve servis yapılır. |
Beşamelli Patlıcan Beğendi
6 kişilik Pişirme süresi: 40 dakika Malzeme 3 adet bostan patlıcan 1 çay bardağı Mısır Yağı 150 gr. Mutfak Un ½ lt. İçim Süt ½ çay kaşığı Mutfak Lezzet Tuzu 100 gr. rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri 1 adet domates 2 adet sivri biber Bir tutam maydanoz 1 çay kaşığı şeker 200 gr. kuşbaşı tavuk eti 3 yemek kaşığı Margarin 1 bardak su 1 tatlı kaşığı salça Bir tutam tuz Hazırlanışı Patlıcanlar ocakta közlenir. Bir tencerede mısır yağı ile un kavrulup, süt ilavesi ile beşamel sos yapılır. Sos, lezzet tuzu ile tatlandırılıp, içerisine kaşar ilave edilir. Közlenen patlıcanlar ayıklanıp, beşamele katılır ve şeker ilave edilir. Domates ve sivribiber ufak küp şeklinde doğrandıktan sonra bir tavada margarinle beraber tavuk, salça ve su ilavesiyle pişirilip, tuz ile tatlandırılır. Bir tabağa konan patlıcan beğendinin üzerine tavuklu karışım konularak, maydanozla süslenir ve servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.