ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beşamelli Patlıcan Beğendi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=258228)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 09:03 AM

Beşamelli Patlıcan Beğendi
 

6 kişilik Pişirme süresi: 40 dakika


Malzeme


3 adet bostan patlıcan

1 çay bardağı Mısır Yağı

150 gr. Mutfak Un

½ lt. İçim Süt

½ çay kaşığı Mutfak Lezzet Tuzu

100 gr. rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri

1 adet domates

2 adet sivri biber

Bir tutam maydanoz

1 çay kaşığı şeker

200 gr. kuşbaşı tavuk eti

3 yemek kaşığı Margarin

1 bardak su

1 tatlı kaşığı salça

Bir tutam tuz

Hazırlanışı


Patlıcanlar ocakta közlenir.


Bir tencerede mısır yağı ile un kavrulup, süt ilavesi ile beşamel sos yapılır.


Sos, lezzet tuzu ile tatlandırılıp, içerisine kaşar ilave edilir.


Közlenen patlıcanlar ayıklanıp, beşamele katılır ve şeker ilave edilir.


Domates ve sivribiber ufak küp şeklinde doğrandıktan sonra bir tavada margarinle beraber tavuk, salça ve su ilavesiyle pişirilip, tuz ile tatlandırılır.


Bir tabağa konan patlıcan beğendinin üzerine tavuklu karışım konularak, maydanozla süslenir ve servis yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 09:03 AM

Beşamelli Patlıcan Beğendi
 

6 kişilik Pişirme süresi: 40 dakika


Malzeme


3 adet bostan patlıcan

1 çay bardağı Mısır Yağı

150 gr. Mutfak Un

½ lt. İçim Süt

½ çay kaşığı Mutfak Lezzet Tuzu

100 gr. rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri

1 adet domates

2 adet sivri biber

Bir tutam maydanoz

1 çay kaşığı şeker

200 gr. kuşbaşı tavuk eti

3 yemek kaşığı Margarin

1 bardak su

1 tatlı kaşığı salça

Bir tutam tuz

Hazırlanışı


Patlıcanlar ocakta közlenir.


Bir tencerede mısır yağı ile un kavrulup, süt ilavesi ile beşamel sos yapılır.


Sos, lezzet tuzu ile tatlandırılıp, içerisine kaşar ilave edilir.


Közlenen patlıcanlar ayıklanıp, beşamele katılır ve şeker ilave edilir.


Domates ve sivribiber ufak küp şeklinde doğrandıktan sonra bir tavada margarinle beraber tavuk, salça ve su ilavesiyle pişirilip, tuz ile tatlandırılır.


Bir tabağa konan patlıcan beğendinin üzerine tavuklu karışım konularak, maydanozla süslenir ve servis yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 09:04 AM

Beşamelli Patlıcan Beğendi
 

6 kişilik Pişirme süresi: 40 dakika


Malzeme


3 adet bostan patlıcan

1 çay bardağı Mısır Yağı

150 gr. Mutfak Un

½ lt. İçim Süt

½ çay kaşığı Mutfak Lezzet Tuzu

100 gr. rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri

1 adet domates

2 adet sivri biber

Bir tutam maydanoz

1 çay kaşığı şeker

200 gr. kuşbaşı tavuk eti

3 yemek kaşığı Margarin

1 bardak su

1 tatlı kaşığı salça

Bir tutam tuz

Hazırlanışı


Patlıcanlar ocakta közlenir.


Bir tencerede mısır yağı ile un kavrulup, süt ilavesi ile beşamel sos yapılır.


Sos, lezzet tuzu ile tatlandırılıp, içerisine kaşar ilave edilir.


Közlenen patlıcanlar ayıklanıp, beşamele katılır ve şeker ilave edilir.


Domates ve sivribiber ufak küp şeklinde doğrandıktan sonra bir tavada margarinle beraber tavuk, salça ve su ilavesiyle pişirilip, tuz ile tatlandırılır.


Bir tabağa konan patlıcan beğendinin üzerine tavuklu karışım konularak, maydanozla süslenir ve servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.