Safranlı Deniz Ürünleri Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Safranlı Deniz Ürünleri Tarifi[/b] Malzemeler • 2 adet çipura fileto • 2 adet barbunya fileto • 100 g somon fileto • 4 tarak • 100 ml krema • 50 g (1 çorba kaşığı) tereyağı • Tuz • Karabiber • Safran • Kıyılmış maydanoz Tarif Balıkları ve tarakları, fırında, tutacak aksesuarı takılmış haldeki plakanın üzerine koyun ve 12 - 15 dakika pişirin Biriken suyu alıp bir kapa süzün Krema ve safranı ekleyin ve 2 dakika kaynatın Tereyağını ilave edin Balıkları bir tabağa yerleştirin, üzerlerine hazırladığınız sosu dökün, kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın![]() |
|
|
|